Un număr de 4 din 10 români, care nu dispun deja de un sistem de securitate, iau în calcul achiziția și montarea unuia în următoarele 12 luni. Peste 51% dintre cei care au în vedere instalarea unui sistem de securitate acasă locuiesc în apartamente la bloc, 45% dețin o casă individuală, restul iau în calcul să instaleze sistemele în locuințele de vacanță, potrivit unui sondaj online comandat de Atu Tech (a2t.ro).

Astfel, peste 40% dintre cei care iau în calcul achiziția unui sistem de securitate în următoarele 12 luni, vor opta pentru un sistem complex, dotat atât cu alarmă, cât și cu monitorizare video și, în plus, să includă opțiuni suplimentare, precum: detectoare de fum și gaze, interfoane, automatizări și controlul accesului.

Vrei să fii la curent cu ultimele trenduri din e-commerce? Apreciază pagina ecomTEAM AICI.

Un procent de 43% dintre respondenți consideră că cel mai important aspect pentru siguranța locuinței este instalarea unui sistem de monitorizare video și audio, iar aproape 30% spun că este necesar și un stil de viață preventiv, care presupune încuierea ușilor și ferestrelor la plecarea de acasă și pe parcursul nopții, instalarea unui sistem de iluminare, golirea cutiei poștale cu regularitate etc. Asta în condițiile în care 71% dintre respondenți se așteaptă ca rata infracționalității să crească în următoarele luni.

„De la an la an, și, cu atât mai mult în contextul actual, când majoritatea petrece mai mult timp în casă, românii conștientizează tot mai mult importanța și utilitatea unui sistem de securitate instalat în interiorul locuinței. Românii pun mai mult accent pe siguranță și protecție și sunt mai preocupați de aceste aspecte, fiind dispuși să investească cu mai mare ușurință în această direcție”, spune Sorin Felea, director Atu Tech (a2t.ro).

Cât sunt dispuși românii să plătească pentru achiziția și instalarea unui sistem de securitate acasă

Un sfert dintre români sunt dispuși să plătească peste 1.000 de lei pentru achiziția și instalarea unui sistem de securitate acasă, în creștere față de anul trecut, 31% ar putea aloca între 400 și 600 de lei, iar 24% între 800 și 1.000 de lei pentru securizarea locuinței.
În prezent, valoarea medie a unui sistem de supraveghere complex cu 4 camere cu rezoluție Full HD și toate accesoriile incluse, inclusiv hard disk, este de 900 – 1.000 de lei.

Specialiștii în sisteme de securitate Atu Tech (A2T.ro) recomandă ca instalarea să fie făcută de instalatori autorizați. Atu Tech dispune de o rețea de peste 600 de instalatori parteneri, prin care poate oferi astfel de servicii la nivel național, fiind compania cu una dintre cele mai mari rețele de instalatori din România.

Sondajul de opinie „Cum preferă românii să își securizeze locuințele”, aflat la ediția a doua, a fost realizat în mediul online, la solicitarea Atu Tech (a2t.ro), în intervalul 2 – 10 iulie 2020, pe un eșantion de 1.711 de respondenți, cu vârste peste 18 ani, din mediul urban și rural. Marja de eroare a sondajului este de +/- 2%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri