PSD va sesiza Curtea Constitutionala cu privire la doua proiecte pe care Guvernul si-a asumat raspunderea, in conditiile in care sunt in procedura parlamentara acte normative privind amanarea termenului pentru cresterea vechimii in vederea accederii la Institutul National al Magistraturii si reglementarea unor masuri in domeniul transportului de persoane, a declarat, joi, presedintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, scrie Agerpres.

"Vom sesiza Curtea Constitutionala pe acest aspect - faptul ca nu putea veni Guvernul cu asumare de raspundere pe o lege aflata in dezbatere parlamentara. (...) Nu fac referiri pe fondul legilor, ele, culmea, sunt intr-o zona foarte inaintata de dezbatere in Parlament, atat la Senat, cea pe Justitie, cat si la Camera Deputatilor, cea pe transporturi. Este posibil ca saptamana viitoare cele doua legi sa fie la votul final. Nu intelegem de ce s-a venit cu asumare. Mai mult, consideram ca exista un conflict constitutional sa vii cu asumare atat timp cat legile sunt in dezbatere", a sustinut Ciolacu, la Palatul Parlamentului.

El a adaugat ca Guvernul trebuie sa lase Parlamentul sa functioneze.

Liderul social-democratilor a mentionat ca PSD nu ia, in acest moment, in discutie o motiune de cenzura pentru cele trei legi pe care Guvernul si-a asumat raspunderea joi.

Citeste si:
Ponta spune ca NU vom avea alegeri locale in doua tururi
Ponta spune ca NU vom avea...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cu ce se "lauda" Citu inainte de intrarea in noul an
Setari Cookie-uri