Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat ca PSD va depune un amendament la legea bugetului de stat pe anul 2020 prin care alocatiile copiilor sa fie dublate. Daca bugetul va fi asumat de Guvern si nu va trece prin Parlament, PSD va depune un proiect de lege, a anuntat Ciolacu. Dublarea alocatiilor ar insemna o valoare lunara a alocatiei de 300 de lei pentru copiii cu varsta intre 2 si 18 ani, scrie Digi24.

„Deja am hotarat sa venim cu o lege sau un amendament prin care se dubleaza alocatiile copiilor, deoarece anul trecut l-a facut si PNL, si nu cred ca au ceva impotriva sa faca acelasi lucru si anul acesta. PSD considera ca, in prezent, alocatiile copiilor sunt prea mici”, a declarat Ciolacu.

O dublare a alocatiilor ar insemna o crestere a deficitului cu cel putin 0,4%. In urma unui astfel de amendament, in 2019 deficitul a crescut de la 2,55% la 2,76% din PIB

Anuntul lui Marcel Ciolacu a fost facut dupa ce premierul Ludovic Orban i-a avertizat pe parlamentari ca bugetul pentru anul viitor nu suporta alte cheltuieli nesustenabile.

„Suntem intr-o situatie extrem de dificila. Bugetul Romaniei pe 2020 nu mai suporta nicio noua cheltuiala suplimentara (...) Sa mai reflectati cand vor mai veni proiecte de legi, indiferent cine le initiaza, sa va ganditi ca e aproape imposibil sa mai continuam cu proiecte de legi fara sa identificam surse de finantare!”, a declarat in plenul Parlamentului, premierul Ludovic Orban.

Citeste si:
Declaratia unica 2020: Guvernul a extins termenul de depunere
Declaratia unica 2020:...

Parlamentarii au votat, la inceputul lui februarie, cresterea alocatiilor pentru copii in 2019 de la 84 la 150 de lei, dupa un amendament depus de deputatul PNL Robert Sighiartau. Majorarea alocatiei de la 84 la 150 de lei, iar pentru copiii cu varste intre 0-2 ani de la 200 la 300 de lei, a intrat in vigoare la 1 martie 2019.

Cresterea alocatiei s-a facut printr-un amendament la bugetul de stat pentru anul 2019. Astfel, a fost nevoie de modificarea legii plafoanelor si cresterea deficitului bugetar de la 2,55% la 2,76%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Peste 9.000 de romani primesc pensii de serviciu
Setari Cookie-uri