Politistii efectueaza 21 de perchezitii, in patru judete si in Capitala, fiind vizate persoane care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 5.500.000 de euro prin infractiuni de evaziune fiscala in domeniul reciclarii deseurilor, scrie Agerpres.

Politistii de investigare a criminalitatii economice din cadrul IPJ Mehedinti sub coordonarea Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice impreuna cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Mehedinti efectueaza 21 de perchezitii la locuintele unor persoane si la sediile unor societati comerciale de pe raza judetelor Mehedinti, Hunedoara, Timis, Prahova si a municipiului Bucuresti si pun in aplicare 18 mandate de aducere.

Prejudiciul estimat cauzat bugetului de stat este de 26.692.920 lei.

Potrivit sursei citate, din cercetari a rezultat ca incepand cu anul 2018 pana in prezent persoanele banuite ar fi constituit si aderat la un grup infractional organizat avand ca scop obtinerea unor bonificatii de la organizatia de profil pentru activitati fictive de reciclare a deseurilor din plastic, PET si sticla.

Astfel, acestia ar fi intocmit documente fictive pentru patru societati comerciale, consemnand in fals activitati de colectare, transport si predare in vederea reciclarii deseurilor, documente pe care care le-ar fi predat organizatiei de profil in vederea obtinerii de bonificatii, determinandu-i pe reprezentantii acestor societati sa se sustraga de la plata taxelor datorate bugetului de stat, precizeaza IPJ Mehedinti.

La actiune participa politisti din cadrul IGPR - Directia de Investigare a Criminalitatii Economice si inspectoratele de politie ale judetelor Mehedinti, Hunedoara, Timis si Prahova.

Sursa foto: Alfonso Navarro | Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri