Primaria Capitalei are un buget general estimat la circa 10 miliarde lei (echivalentul a 2,1 miliarde de euro) in anul 2020, potrivit proiectului afisat in dezbatere publica pe site-ul municipalitatii. Din acesti bani, subventiile pentru RADET si RATB sunt estimate la 1,64 miliarde lei, cheltuielile de personal 1,94 miliarde lei, din care 1,1 miliarde lei pentru companiile municipale si alte institutii finantate din venituri proprii, cheltuielile curente - 7,2 miliarde. Cheltuielile pentru investitii sunt estimate la circa 2 miliarde lei, scrie Hotnews.ro.

Pentru biserici, Gabriela Firea propune alocarea a 10,4 milioane lei, dar Catedrala Mantuirii Neamului nu primeste niciun ban. Pentru consolidarea cladirilor cu risc seismic se propune alocarea a 173 milioane lei, prin Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic. Pentru statui se aloca 12 milioane lei.

La ce proiecte mari de infrastructura vrea sa dea primarul Gabriela Firea bani

Pentru Sala Polivalenta de langa Arena Nationala se propune alocarea a 10 milioane lei, iar pentru Patinoarul Flamaropol - 2 milioane lei. La pistele de biciclete se dau 42,7 milioane lei, banii primiti de la Ministerul Mediului si necheltuiti anii trecuti.

Pentru pasajul pietonal de la Piata Eroii Revolutiei se dau 4,3 milioane lei. Strapungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu primeste 20 milioane lei, iar Pasajul Ciurel si Strapungerea spre A1 - 162 milioane lei, potrivit propunerii facute de Gabriela Firea.

Pentru refacerea liniei de tramvai de pe Bulevardul Aerogarii se propune alocarea a 5 milioane lei, iar pentru parcarea de la capatul Soselei Pantelimon - 84 milioane lei.

Citeste si:
VIDEO | Magazinul București este gata să reintre în circuitul...
VIDEO | Magazinul București,...

Pentru largirea strazii Fabrica de Glucoza se propune alocarea a 41 milioane lei, pentru Prelungirea Ghencea-Domnesti - 50 milioane lei, iar pentru Pasajul de la Doamna Ghica se propune alocarea a 75 milioane lei.

Din fonduri europene Primaria Capitalei estimeaza ca va primi 1,3 miliarde lei, in principal pentru achizitia de tramvaie si autobuze electrice.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Firea: Mă doare sufletul când văd autobuze Euro 6 goale prin Bucureşti
Setari Cookie-uri