Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis da in judecata Primaria Generala a Municipiului Bucuresti pentru ca nu asigura un aer curat pentru cetateni.

"Conform legislatiei in vigoare, Primaria Capitalei este responsabila de pregatirea si adoptarea planurilor de calitate a aerului pentru regiunea capitalei. Ecopolis ataca in justitie o serie de prevederi ale Planului Integrat privind Calitatea Aerului (PICA), elaborat de Primarie in scopul combaterii poluarii aerului", se arata in comunicatul emis.

Ecopolis sustine ca cea mai grava poluare a aerului pe termen lung este cauzata de particulele de praf in suspensie, PM10 (particule discrete cu diametrul de 10 microni), iar cele mai multe emisii de PM10 se inregistreaza in regiunea Bucuresti – una dintre cele mai poluate zone din Uniunea Europeana.

In prezent, poluarea aerului este responsabila pentru peste 27.000 de decese premature in Romania in fiecare an si pentru probleme pulmonare si cardiace cronice care afecteaza in mod special copiii.

ClientEarth este o organizatie caritabila de dreptul mediului, cu birouri la Londra, Bruxelles, Varsovia, Berlin si Beijing. A fost fondata in 2008 de James Thornton.

Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis este o organizatie de mediu preocupata de problema poluarii urbane de peste 10 ani.

2Celsius este o organizatie inregistrata in Romania de advocacy si de cercetare centrata pe schimbari climatice si impactul lor in Europa Centrala si de Est.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri