Danemarca și Estonia anunță primele cazuri de contaminare cu coronavirus

Danemarca şi Estonia au anunţat primele cazuri de contaminare cu noul coronavirus, potrivit AFP şi Reuters, scrie Agerpres.

Danemarca a anunţat un prim caz de contaminare cu noul coronavirus la un bărbat care s-a întors din nordul Italiei şi care se află într-o stare relativ bună.

"Bărbatul, care a revenit pe 24 februarie dintr-o excursie la schi în Lombardia împreună cu soţia şi fiul său, prezenta în special tuse şi febră (...) bărbatul a fost testat pozitiv, dar rezultatele testelor soţiei şi fiului au fost negative", a precizat într-un comunicat Agenţia de sănătate publică.

Starea sa este relativ bună şi a revenit la domiciliu, unde se află în carantină împreună cu familia, ţinând legătura în fiecare zi cu spitalul din Roskilde, la est de Copenhaga.

Potrivit postului public de televiziune TV2, este vorba despre unul dintre angajaţii săi.

Autorităţile sanitare naţionale, care nu prevăd pentru moment instituirea unor măsuri de control a călătorilor la intrarea în ţară, a declarat marţi că ''probabilitatea unor cazuri importate în Danemarca a crescut (...), dar că riscul de infecţie (trebuie) considerat în continuare scăzut''.

Persoanele care se întorc din China, din anumite regiuni din Italia (Emilia-Romagna, Lombardia, Piemont şi Veneto), din Iran, din Coreea de Sud, Japonia, Hong Kong, Singapore şi prezintă simptome ale contaminării cu acest virus sunt îndemnate să contacteze unităţile medicale de care aparţin, fiind îndrumaţi apoi către un serviciu care îi va putea prelua şi testa.

Şase spitale din această ţară cu 5,8 milioane de locuitori au fost desemnate de autorităţile sanitare capabile să primească persoane contaminate cu coronavirus.

Compania daneză din domeniul transportului maritim Maersk a anunţat că toţi angajaţii care se întorc din nordul Italiei (Emilia-Romagna, Lombardia, Piemont, Trentino-Tirolul de Sud şi Veneto) şi Coreea de Sud vor trebui să lucreze de acasă timp de două săptămâni după revenirea în ţară pentru minimizarea riscului de contaminare.

Estonia a confirmat primul caz de contaminare cu coronavirus la un bărbat care s-a întors din Iran au relatat joi agenţiile de presă ruse TASS şi Interfax, citând autorităţi estoniene din domeniul sanitar.

"Este vorba despre un cetăţean cu rezidenţă permanentă în Estonia, care nu are cetăţenie estoniană", potrivit Interfax, care îl citează pe ministrul estonian al Afacerilor Sociale, Tanel Kiik.

"Potrivit informaţiilor pe care le deţin, acesta este cetăţean iranian", conform unei declaraţii făcute de Kiik pentru televiziunea estoniană şi citată de Interfax.

Sursa foto: travelarium.ph / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri