Senatoarea USR Florina Presadă anunță că a depus un amendament la OUG30/2020, adoptată săptămâna trecută de guvern, prin care cere suspendarea pensiilor speciale ale parlamentarilor pentru anul 2020 și direcționarea banilor către Ministerul Sănătății.

Aceasta menționează că este vorba de aproximativ 10 milioane de euro ce pot merge către achiziționarea de echipamente de protecție, ventilatoare pulmonare și alte lucruri vitale împotriva luptei cu COVID-19.

”Unul dintre amendamentele pe care le-am depus la OUG30/2020 este ca anul acesta să se suspende plata acestor pensii speciale ale parlamentarilor iar banii aceștia să fie redirecționați către bugetul Ministerului Sănătății. Vorbim despre aproape 10 milioane de euro pe care Ministerul Sănătății i-ar putea folosi pentru echipamente de protecție, ventilatoare pulmonare, tratamente, specialiști. Până ne lămurește CCR cu privire la legea prin care aceste pensii sunt eliminate cu totul, măcar să nu le plătim”, precizează Florina Presadă în postarea de pe Facebook.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri