Senatoarea USR Florina Presadă anunță că a depus un amendament la OUG30/2020, adoptată săptămâna trecută de guvern, prin care cere suspendarea pensiilor speciale ale parlamentarilor pentru anul 2020 și direcționarea banilor către Ministerul Sănătății.

Aceasta menționează că este vorba de aproximativ 10 milioane de euro ce pot merge către achiziționarea de echipamente de protecție, ventilatoare pulmonare și alte lucruri vitale împotriva luptei cu COVID-19.

”Unul dintre amendamentele pe care le-am depus la OUG30/2020 este ca anul acesta să se suspende plata acestor pensii speciale ale parlamentarilor iar banii aceștia să fie redirecționați către bugetul Ministerului Sănătății. Vorbim despre aproape 10 milioane de euro pe care Ministerul Sănătății i-ar putea folosi pentru echipamente de protecție, ventilatoare pulmonare, tratamente, specialiști. Până ne lămurește CCR cu privire la legea prin care aceste pensii sunt eliminate cu totul, măcar să nu le plătim”, precizează Florina Presadă în postarea de pe Facebook.

Sursa foto: Agerpres Foto


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
10 recomandari la doi ani de la implementare normelor GDPR
Setari Cookie-uri