Mii de plângeri individuale și colective au fost depuse în instanțele din Statele Unite în ultimele câteva săptămâni din cauza efectelor produse de pandemia de coronavirus, cu zeci de miliarde de dolari cerute drept despăgubiri. Printre țintele acțiunilor legale se numără firme de asigurări, guvernul federal și autoritățile statale, China sau companiile care oferă croaziere pe mare, notează G4media.ro.

Experții se așteaptă ca numărul proceselor să crească în perioada următoare, pe măsură ce urmările pandemiei vor fi resimțite de tot mai mulți cetățeni și companii din SUA. Aceștia sunt, însă, divizați în ceea ce privește șansele de câștig.

Printre cei care au depus deja reclamații în instanțele din Statele Unite din cauza pandemiei se numără doctori, asistente medicale, pacienți, familiile victimelor și angajați concediați. Aceștia cer despăgubiri totale de zeci de miliarde de dolari.

Printre țintele proceselor se numără companii din diferite domenii, firme de asigurări, cămine de bătrâni, universități sau guvernul federal.

Citeste si:
Parchetul General: 291 de plangeri in cazul protestului din 10 august
Parchetul General: 291 de...
Sursa foto: Patrick Tomasso | Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
România, deficit comercial de 4,4 miliarde de euro, în primele 3 luni
Setari Cookie-uri