Premierul Ludovic Orban a anunţat că, în cazul în care Curtea Constituţională a României va declara neconstituţională legislaţia privind starea de alertă, Guvernul va emite o ordonanţă de urgenţă, scrie Agerpres.

"Vom emite o reglementare de tip ordonanţă de urgenţă care să dea Guvernului şi autorităţilor din România instrumentele necesare pentru a putea apăra viaţa şi sănătatea cetăţenilor români. Nu cred că putem accepta ceea ce face CCR şi cu aşa-zisul Avocat al Poporului. În nicio ţară din Europa nu s-a întâmplat aşa ceva şi anume autorităţile, printr-o sesizare şi o decizie a CCR, practic să fie lipsite de instrumentele pentru a putea impune respectarea legilor, a regulilor, mai ales într-o situaţie atât de gravă cum este situaţia provocată de epidemia de coronavirus", a spus premierul, la Târgu Mureş, întrebat ce se va întâmpla dacă CCR va declara neconstituţională legislaţia privind starea de alertă.

El a susţinut că decizia CCR în cazul amenzilor aplicate pe perioada stării de urgenţă reprezintă un "îndemn la nerespectarea Constituţiei, o instigare la nerespectarea legii şi a regulilor".

Citește și: Decizie CCR: Amenzile pentru încălcarea ordonanțelor militare sunt neconstituționale

"Decizia CCR pune în pericol viaţa şi sănătatea fiecărui român. Decizia Curţii arată că aceşti oameni care au pierdut orice legătură cu realitatea din societatea românească vor să îi ajute pe cei care încalcă legea, o minoritate, şi nu au pic de respect pentru cei care respectă legea, mai mult de 98% dintre cetăţenii români. (...) Hotărârea CCR şi în general acţiunile realizate de Avocatul PSD, ALDE şi al lui Ponta nu fac altceva decât să calce în picioare dreptul fundamental al cetăţenilor români la viaţă şi la sănătate", a arătat premierul.

Citește și: Ludovic Orban spune că se dau în continuare amenzi. Au revenit la nivelul anterior Ordonanței de Urgență

Ludovic Orban a vizitat, sâmbătă, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, Unitatea de suport medical COVID-19 din Târgu Mureş.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri