Tribunalul București a suspendat avizul prin care se dădea liber la construit în parcul Herastrau și pădurea Băneasa

Tribunalul București a suspendat avizul de mediu pentru Planul Urbanistic Coordonator al Sectorului 1, prin care deveneau construibile părți din Parcul Herăstrău, din Pădurea Băneasa și alte spații verzi din sectorul 1, a anunțat Nicușor Dan pe pagina de Facebook.

Acțiunea în instanță a fost inițiată de cinci ONG-uri: Asociația Salvați Bucureștiul, Fundația Eco-Civica, Asociația Salvați Cartierele Dămăroaia și Bucureștii Noi, Asociatia Cartierul Rezidential Drumul Stegarului - Odai și Asociația Protecția Lacului Băneasa.

”Fără avizul de mediu, Gabriela Firea și Daniel Tudorache nu mai pot înainta cu PUZ-ul care ar fi desfigurat sectorul 1. Este procesul cu nr. 169 câștigat de Asociația Salvați Bucureștiul pe litigii de mediu, construcții și protejarea patrimoniului”, a scris Nicușor Dan pe pagina de Facebook.

Europarlamentarul USR, Clotilde Armand, scrie și ea pe Facebook despre „victoria” împotriva Primăriei Sectorului 1.

„Avem o veste mare pentru primarul PSD de la Sectorul 1 și «sponsorul» care a încercat să transforme Pădurea Băneasa și Parcul Herăstrău în cartiere de blocuri: Tribunalul București a suspendat avizul de mediu pentru PUZ-ul ticălos făcut de PSD și sateliții lui. (Ce părere aveți dle ministru Costel Alexe? Am avut sau nu dreptate?)

Iată că lupta noastră nu a fost în zadar chiar dacă o parte din mass-media a evitat să discute de acest subiect important. Vreau să le mulțumesc cetățenilor care s-au implicat în oprirea acestui PUZ și în mod special colegului meu Dan Milea pentru efortul incredibil de a lupta neobosit cu mafia imobiliară”, a precizat aceasta.

Citeste si:
Tudorache: Cum salveaza PUZ-ul Sectorului 1 Padurea Baneasa
Tudorache: Planul Urbanistic...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Citește și: Tudorache: Planul Urbanistic Zonal al Sectorului 1 salvează Pădurea Băneasa

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri