Inițiativa PSD și PNL prin care predarea educației sexuale în școli este eliminată, fiind înlocuită cu ”educație sanitară” pentru care este nevoie de acordul expres al părinților, a fost adoptată de Camera Deputaților, scrie G4media.

S-au înregistrat 269 de voturi ”pentru”, 3 voturi ”împotrivă” și 35 de abțineri.

Potrivit unui amendamentului propus de liberali și social-democrați, și adoptat de Camera Deputaților,

  • ”derularea sistematică în unitățile școlare, cu acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali ai copiilor, de programe de educație pentru viață, inclusiv educație sanitară, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor

Autorii amendamentului sunt deputaţii Robert Sighiartău (PNL), Florica Cherecheş (PNL), Elena Hărătău (PSD), Steluţa-Gustica Cătăniciu (ALDE), Adrian Solomon (PSD), Nicuşor Halici (PSD) şi senatorul Titus Corlăţean (PSD).

În varianta actuală a legii în vigoare, articolul propus a fi modificat de către PSD și PNL prevede:

  • derularea sistematică în unitățile școlare, cel puțin o dată pe semestru, de programe de educație pentru viață, inclusiv educație sexuală pentru copii, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor”

Camera Deputaților este forul decizional în acest caz.

Președintele USR, Dan Barna, le-a cerut parlamentarilor PSD și PNL să nu blocheze predarea educației sexuale în școli, prin adoptarea unui articol care modifică legea și prevede introducerea unui acord scris din partea părinților pentru desfășurarea orelor de educație sexuală.

„În țara cu cel mai mare număr de mame minore din Europa, PSD crede că poate proteja copiii lipsindu-i de educație sexuală. În țara cu cel mai mare număr de avorturi din Europa, sunt parlamentari care cred că dacă nu vorbești despre un subiect, subiectul nu există. Fac apel la deputații PSD și PNL să țină seama, în ședința de astăzi, de aceste tragedii și să nu blocheze predarea educației sexuale în școli”, a scris Dan Barna, pe Facebook.

Sursa foto: Feliphe Schiarolli | Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri