Tribunalul Dâmboviţa a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a unui bărbat, pentru infracţiunea de trafic de minori, după ce a determinat o minoră de 15 ani să se prostitueze.

"La sfârşitul lunii mai - începutul lunii iunie 2020, inculpatul H.I.V. a recrutat, prin inducere în eroare, o persoană vătămată minoră despre care cunoştea că are vârsta de 15 ani la acel moment, profitând de faptul că aceasta amanetase şapte inele şi două brăţări din aur în schimbul sumei de 5.000 lei, operaţiune despre care mama sa nu avea cunoştinţă", se arată într-un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), scrie Agerpres.

Suspectul ştia faptul că minorei îi era foarte teamă că mama acesteia va afla de lipsa bijuteriilor şi o va pedepsi şi, în consecinţă, profitând de starea de temere a acesteia, i-a promis în mod mincinos că o va ajuta să facă rost de bani pentru a scoate bijuteriile de la amanet şi a determinat-o să practice prostituţia pentru a face rost de suma respectivă.

"Inculpatul nu a avut nici un moment intenţia reală de a folosi banii câştigaţi de minoră din prostituţie pentru a scoate bijuteriile de la amanet, scopul său real fiind de a-şi însuşi în totalitate aceşti bani", arată sursa citată.

Mai puțin de 1.000 de lei, din exploatarea minorei

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2-6 iunie, inculpatul a transportat persoana vătămată minoră în diferite locaţii de pe raza judeţului Dâmboviţa, în vederea exploatării acesteia prin practicarea prostituţiei, obţinând astfel suma de 920 de lei.

Pe data de 6 iunie, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Dâmboviţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Dâmboviţa au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a inculpatului.

Tribunalul Dâmboviţa a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pe 7 iunie, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Dâmboviţa. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri