Peste 12.000 de pachete de ţigări abandonate la frontiera cu Ucraina

Peste 12.000 de pachete de ţigări au fost abandonate de către contrabandişti la frontiera verde cu Ucraina, după ce aceştia au fost depistaţi de către poliţiştii de frontieră, însă au reuşit să scape, informează un comunicat de presă transmis, de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) și citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina, judeţul Suceava, a fost desfăşurată o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate, fiind depistate mai multe persoane care transportau colete.

"Poliţiştii de frontieră au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Costileva, mai multe persoane care transportau colete voluminoase. Imediat, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor, folosind somaţiile verbale, moment în care acestea au abandonat coletele şi au fugit în localitate.

Au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră. La faţa locului au fost descoperite mai multe colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 12.340 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană", precizează sursa citată.

Ţigările, în valoare de 144.378 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări pentru infracţiuni de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum şi verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi tragerii la răspundere a acestora.

Citeste si:
Șapte poliţişti ar fi implicaţi la Suceava în contrabandă cu ţigări
IGPR: 28 de percheziţii la...

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri