O concediere colectivă a fost anunțată la Combinatul de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște, unul dintre principalii producători de produse din oţel din România. Aproape 1.200 de salariați sunt în pericol de a-și pierde locul de muncă, scrie Digi24.

Conducerea combinatului deținut de o companie rusă motivează intenția de a face restructurarea în masă prin situaţia generală a combinatului, aflat în insolvenţă, suspendarea activităţii din ultimele şase luni și pagubele provocate de pandemia COVID-19.

Sindicatul Valahia anunţă, pe pagina de Facebook, că a primit o notificare de la conducerea COS Târgovişte cu privire la încetarea producţiei pe termen nedefinit şi că se va face concedierea colectivă care va viza aproximativ 1.200 de angajaţi, dar nu se precizează data de la care se vor face aceste concedieri.

Sindicatele au mai fost anunţate despre imposibilitatea continuării producţiei în lipsa capitalului de lucru, precum şi de necesitatea de a nu creşte datoriile provenite din activitatea curentă şi epuizarea resurselor financiare din care s-ar fi putut asigura plata indemnizaţiilor de şomaj tehnic.

Sindicatul Valahia mai anunţă că a prezentat parlamentarilor de Dâmboviţa situaţia existentă la COS Târgovişte şi le-a cerut sprijinul pentru ca statul român să-şi convertească creanţa pe care o are la COS Târgovişte, de circa 10 milioane de euro, în acţiuni.

În luna februarie 2013 pentru Mechel Târgovişte a fost admisă cererea de reorganizare şi s-a deschis procedura generală a insolvenţei. Asta după ce, tot în luna februarie 2013, a fost făcută publică informaţia că Mechel şi-a vândut toate activele deţinute în România, pentru aproximativ 70 de dolari (230 de lei), companiei Nikarom SRL.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri