Concediere colectivă la COS Târgoviște. Aproape 1.200 de angajați rămân șomeri

O concediere colectivă a fost anunțată la Combinatul de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște, unul dintre principalii producători de produse din oţel din România. Aproape 1.200 de salariați sunt în pericol de a-și pierde locul de muncă, scrie Digi24.

Conducerea combinatului deținut de o companie rusă motivează intenția de a face restructurarea în masă prin situaţia generală a combinatului, aflat în insolvenţă, suspendarea activităţii din ultimele şase luni și pagubele provocate de pandemia COVID-19.

Sindicatul Valahia anunţă, pe pagina de Facebook, că a primit o notificare de la conducerea COS Târgovişte cu privire la încetarea producţiei pe termen nedefinit şi că se va face concedierea colectivă care va viza aproximativ 1.200 de angajaţi, dar nu se precizează data de la care se vor face aceste concedieri.

Sindicatele au mai fost anunţate despre imposibilitatea continuării producţiei în lipsa capitalului de lucru, precum şi de necesitatea de a nu creşte datoriile provenite din activitatea curentă şi epuizarea resurselor financiare din care s-ar fi putut asigura plata indemnizaţiilor de şomaj tehnic.

Sindicatul Valahia mai anunţă că a prezentat parlamentarilor de Dâmboviţa situaţia existentă la COS Târgovişte şi le-a cerut sprijinul pentru ca statul român să-şi convertească creanţa pe care o are la COS Târgovişte, de circa 10 milioane de euro, în acţiuni.

Citeste si:
După anunțul privind Uber Eats, compania mai face o mutare
După anunțul privind Uber...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

În luna februarie 2013 pentru Mechel Târgovişte a fost admisă cererea de reorganizare şi s-a deschis procedura generală a insolvenţei. Asta după ce, tot în luna februarie 2013, a fost făcută publică informaţia că Mechel şi-a vândut toate activele deţinute în România, pentru aproximativ 70 de dolari (230 de lei), companiei Nikarom SRL.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri