Darius Vâlcov a fost condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare

Darius Vâlcov, fostul consilier al Vioricăi Dăncilă, a fost condamnat, azi, la 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare de Tribunalul Dolj pentru corupţiue. Decizia poate fi contestată.

Fostul primar al Slatinei a fost condamnat pentru luare de mită, fiind acuzat de DNA că ar fi primit comisioane de la oamenii de afaceri care aveau contracte cu primăria. E vorba de contracte pentru izolarea termică a blocurilor, reabilitarea centrului istoric din Slatina și lucrări de extindere a rețelei de apă din județul Olt, scrie G4media.ro.

Dosarul a fost instrumentat de procurorii DNA.

Într-un alt dosar penal, al treilea, Vâlcov a primit 8 ani de detenție efectivă, pe 8 februarie 2018. Un complet de 3 magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), format din judecătoarele Silvia Cerbu, Simona Cîrnaru şi Maricela Cobzariu, l-a găsit vinovat pentru o mită de 6,2 milioane de lei. Apelul în acest caz a fost suspendat până la o decizie a Curții de Justiție a UE privind obligativitatea respectării de către ÎCCJ a deciziei CCR privind nelegala constituire a completurilor de 3 judecători de la Înalta Curte.

Citeste si:
Florin Citu: CE confirma - executia bugetara a fost MASLUITA!
Florin Citu: CE confirma -...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri