Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit peste 2.600 de bunuri susceptibile a fi contrafăcute și alte aproximativ 2.600 bunuri fără documente de proveniență, în valoare de peste 811.000 lei, pe care patru cetățeni turci și un român au încercat să le introducă ilegal în țară.

În ultimele 48 ore, în baza unui plan de cooperare încheiat între Sectorul Poliției de Frontieră Giurgiu și Direcția Generală a Vămilor București, au fost selectate pentru control, pe sensul de intrare în țară, mai multe autocare ce aparțin unor firme de transport persoane și care efectuează regulat curse pe ruta Turcia - România.

Astfel, polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat controlul specific asupra persoanelor și bunurilor din cinci mijloace de transport, în urma căruia au fost descoperite 2.640 produse parfumerie, articole vestimentație și încălțăminte, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, precum şi 2.660 articole vestimentație fără documente de proveniență.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit că posesorii bunurilor sunt patru cetățeni turci și un cetățean român, cu vârste cuprinse între 22 ani și 58 ani, care au declarat faptul că au achiziţionat produsele cu scopul de a le comercializa.

Întreaga cantitate de bunuri, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate pe piața din România se ridică la suma totală de aproximativ 811.270 lei, a fost ridicată de către lucrători din cadrul Direcției Generale a Vămilor București în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, au fost întocmite lucrări penale pentru bunurile susceptibile a fi contrafăcute sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, iar pentru bunurile fără documente de provenienţă au fost aplicate de către lucrătorii din cadrul Direcției Generale a Vămilor București amenzi în valoare totală de 12.000 lei.

Sursa foto: www.politiadefrontiera.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri