Covalact câștigă procesul cu Consiliul Concurenței. De ce era acuzată compania și ce amendă trebuia platită?

Covalact a câștigat litigiul privind contestarea amenzii aplicate companiei de către Consiliul Concurenței. În anul 2015, în urma unei investigații derulate pe piața de retail, Consiliul Concurenței a sancționat 4 retaileri și pe furnizorii acestora, inclusiv Covalact, cu amenzi în valoare totală de 35 milioane euro.

Sancțiunile au fost aplicate în legătură cu o pretinsă încălcare a regulilor de concurență constând în fixarea prețurilor de revânzare.

Covalact a contestat decizia de sancționare a autorității de concurență și este prima dintre toate companiile sancționate care a obținut o soluție favorabilă definitivă, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Litigiul inițiat de Covalact a implicat aspecte extrem de complexe, atât de drept substanțial, prin raportare la normele de concurență și de drept european, cât și procesual. Curtea de Apel București, precum și Înalta Curte de Casație și Justiție au dat câștig de cauză companiei.

Soluția instanței de recurs a fost pronunțată după respingerea cererii Consiliului Concurenței de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) cu o întrebare preliminară și a suspendării judecății, până la soluționarea de către CJUE a altei întrebări preliminare, într-un dosar paralel.

Citeste si:
Amendă de 32 de milioane de lei pentru eMAG
Amendă de 32 de milioane de...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri