Sefi din Teraplast si Lasselsberger au fost alesi in Consiliul de Supraveghere al Transelectrica

Actuali si fosti directori in companii precum Lasselsberger, Teraplast sau MKB Nextebank au fost alesi joi in Consiliul de Supraveghere al companiei de stat Transelectrica (TEL), transmite Mediafax.

Ministerul Finantelor Publice (MFP), actionarul majoritar al Transelectrica, i-a ales joi in Consiliul de Supraveghere pe Ion Toni Teau (director general Lasselsberger), Stefan Doru Bucataru (fost director general al Teraplast), Dan Sandu (presedinte MKB Nextebank) si Ciprian Gheorghe Diaconu (director in Transelectrica).

Ei au fost alesi in aceste functii in baza legislatiei privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, potrivit unui comunicat al companiei de stat.

Ovidiu Petrisor Artopolescu (fost manager la Microsoft Romania si fost secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor) a fost reales in functie, reprezentand MPF.

Din partea actionariatului privat al Transelectrica au fost realesi Radu Bugica (fost director pentru Romania al fondului SigmaBleyzer, care a preluat Covalact) si Andrei Pogonaru (fiul omului de afaceri Florin Pogonaru).

Transelectrica gestioneaza sistemul national de transport al electricitatii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri