"Membrii Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica (...) s-au intalnit marti, prima sedinta de la numirea in functie, avand pe ordinea de zi alegerea presedintelui si a comitetelor de lucru. Noul presedinte al Consiliului de Supraveghere al societatii a fost desemnat, cu unanimitate de voturi, George Cristodorescu (50 ani), cetatean german cu domiciliul in Romania", se mentioneaza in comunicat.

Licentiat in economie/administrarea afacerilor la Universitatea Worms din Germania, Cristodorescu a ocupat pana in luna septembrie functia de director general adjunct in cadrul E.ON Romania.

AGA producatorului de electricitate a numit vineri cinci noi membri in Consiliul de Supraveghere (CS), iar doi au fost realesi.

Noii membri in CS sunt Victor Cionga (fost director general al Bursei de Valori Bucuresti), Adrian Rusu, (director in Transelectrica), George Cristodorescu (fost director in E.ON Romania), Mihaela Preda (angajata la Directia de Privatizare din Departamentul pentru Energie) si Gheorghe Stirbu (director general al companiei farmaceutice Egis Romania).

Oana Truta si Adrian Grosan au fost realesi.

Citeste si:

Din CS nu mai fac parte Remus Borza (fost presedinte), Remus Vulpescu, Elena Popescu si Gabriela Sandu. Borza si Vulpescu au anuntat anterior ca nu vor mai candida pentru pozitii in CS.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, declara in 19 noiembrie, intr-o conferinta de presa, ca la 1 decembrie va fi numit un nou Consiliu de Supraveghere la Hidroelectrica.

Consiliul de Supraveghere supervizeaza activitatea Hidroelectrica, numeste Directoratul si aproba bugetul de venituri si cheltuieli al producatorului de energie.

Capitalul social al Hidroelectrica este detinut de stat (80,05% din actiuni) si Fondul Proprietatea (19,95%).