Ministerul Economiei a propus-o pe Daniela Lulache, fosta sefa a Fondului Proprietatea (FP), pentru a prelua functia de director general interimar al Nuclearelectrica, desi producatorul de energie are deja un director interimar. Numirea Danielei Lulache nu este tocmai pe placul administratorilor Fondul Proprietatea, actionar in cadrul Nuclearelectrica.
Nuclearelectrica are un director interimar din decembrie 2011, fostul director de dezvoltare Dumitru Dina.

Surse apropiate Franklin Templeton, administratorul FP, spun ca numirea Danielei Lulache nu reprezinta cea mai buna optiune, mai ales avand in vedere performantele slabe ale acesteia in perioada in care s-a aflat la conducerea Fondului.

Propunerea Ministerului Economiei va fi discutata in AGA Nuclearelectrica programa pentru 26 octombrie, se arata intr-un convocator publicat pe site-ul Nuclearelectrica. Lulache ar urma sa fie sefa la compania de stat pana cand va fi selectat un manager profesionsit.

Ea a fost revocata de la conducerea Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea in decembrie 2009, dupa o serie de dispute interne, in locul sau fiind numit Ionut Popescu.

Daniela Lulache a starnit mai multe controverse in piata dupa ce au fost publicate castigurile salariale si din bonusuri pe care le-a inregistrat in 2009 si care au avut o valoare de 1,86 mil. lei. In plus, Lulache a mai primit si 12 salarii compensatorii in valoare totala de circa 260.000 dolari.

Nuclearelectrica este al treilea cel mai mare producator de energie din Romania, dupa Hidroelectrica si Complexul Energetic Oltenia. Cele trei companii sunt controlate de stat, prin Ministerul Economiei.

Fondul Proprietatea este actionar Nuclearelectrica, controland un pachet de 9,72% din actiunile producatorului de energie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri