„Modalitatea prin care Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri face nominalizarea doamnei Daniela Lulache in functia de Director General al Nuclearelectrica nu respecta regulile de guvernanta corporativa. Conform Legii societatilor comerciale 31/1990 si a O.U.G. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice numirea directorilor generali este responsabilitatea Consiliului de Administratie, iar orice interferenta din partea actionarului majoritar reprezinta o incalcare a legislatiei in vigoare”, a declarat Greg Konieczny (foto), managerul Fondului Proprietatea.

Fondul Proprietatea este actionar Nuclearelectrica, controland un pachet de 9,72% din actiunile producatorului de energie. Nuclearelectrica este al treilea cel mai mare producator de energie din Romania, dupa Hidroelectrica si Complexul Energetic Oltenia.

„Luand in considerare aspectele mentionate anterior, Fondul Proprietatea considera controversata nominalizarea facuta de catre Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri”, mai spune Konieczny.

Lulache fost revocata de la conducerea Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea in decembrie 2009, dupa o serie de dispute interne, in locul sau fiind numit Ionut Popescu. Fosta sefa a FP a starnit mai multe controverse in piata dupa ce au fost publicate castigurile salariale si din bonusuri pe care le-a inregistrat in 2009 si care au avut o valoare de 1,86 mil. lei. In plus, la plecarea de la Fondul Proprietatea, Lulache a primit 12 salarii compensatorii in valoare totala de circa 260.000 dolari.