Parlamentul a aprobat eliminarea pensiilor speciale

Parlamentul a votat eliminarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor în urma unei dezbateri în care nu au lipsit acuzațiile aruncate între partidele aflate la putere și cele din opoziție.

Legea a fost adoptata cu 357 de voturi ”pentru”, 0 abțineri și 0 voturi împotrivă. Parlamentarii organizației UDMR au declarat că sunt prezenți, dar nu votează.

Legea privind eliminarea pensiilor speciale a primit inițial un raport de admitere cu amendamente, iar dintre cele trei proiecte depuse de PNL, USR PLUS și PSD, cel din urmă a primit raport favorabil și a fost completat cu amendamente de la celelalte două partide. Unul dintre amendamente prevede, de asemenea, încetarea plății inclusiv a pensiilor speciale ale parlamentarilor aflate în vigoare.

Într-un final, parlamentarii au decis eliminarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor după votul dat în plenul reunit.

Potrivit textului adoptat, "articolele 49 şi 50 din Legea statutului deputaţilor şi senatorilor se abrogă".

"De la intrarea în vigoare a prezentei legi, încetează plata indemnizaţiilor pentru limită de vârstă acordate în baza prevederilor art. 49 din Legea statutului deputaţilor şi senatorilor", potrivit textului adoptat, propus de USR PLUS.

Citeste si:
#DeFaker | Cine a inventat pensiile speciale și cum arată ele acum
#DeFaker | Cine a inventat...

De asemenea, legea se renumerotează şi va fi republicată în Monitorul Oficial, prevede un alt amendament al PNL.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri