Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a aplicat 959 de amenzi în valoare totală de 2,7 milioane de lei, în urma controalelor efectuate la contribuabilii persoane juridice şi fizice în perioada ianuarie - mai 2022.

În vederea asigurării resurselor necesare pentru buna funcționare a statului, ANAF urmărește creșterea gradului de conformare voluntară, atât la declarare, cât și la plată, mizând pe spiritul de responsabilitate civică al contribuabililor, dar și pe campanii de informare cu privire la procedurile de declarare a veniturilor și de plată a taxelor și impozitelor.

Astfel, în urma controalelor efectuate la contribuabilii persoane juridice și fizice, în perioada ianuarie-mai 2022, inspecția fiscală a înregistrat următoarele rezultate:

  • au fost efectuate 10.484 inspecții fiscale la contribuabili persoane juridice și fizice;
  • au fost stabilite sume suplimentare în valoare totală 1.322,21 mil. lei;
  • s-au efectuat 5.350 verificări documentare la contribuabili persoane juridice și fizice
  • în urma verificărilor documentare au fost stabilite sume suplimentare în valoare totală de 153,34 mil. lei.
  • au fost instituite 163 măsuri asiguratorii în valoare de 131,70 mil. lei;
  • au fost aplicate 959 amenzi în valoare totală de 2,70 mil. lei;
  • au fost înaintate organelor de urmărire penală un număr de 104 sesizări, pentru un prejudiciu total de 135,90 mil. lei;
  • a fost diminuată pierderea fiscală cu suma de 1.025,20 mil. lei.

În perioada ianuarie-februarie 2022, au fost aprobate 2 soluții fiscale individuale anticipate.

Începând cu luna februarie 2022, activitatea de emitere a soluțiilor fiscale individuale anticipate a fost preluată de Ministerul Finanțelor.

În perioada ianuarie-mai 2022, au fost emise 2 acorduri de preț în avans și au fost soluționate 3 cereri de inițiere a procedurii amiabile.

În ceea ce privește inspecțiile fiscale desfășurate la contribuabilii care au derulat tranzacții cu persoanele afiliate, în cadrul cărora au fost verificate și prețurile de transfer practicate, valoarea tranzacțiilor verificate a fost de 7.369,14 mil. lei, pentru care a rezultat o diferență a bazei impozitare în sumă de 464,08 mil. lei.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri