Osteria Gorgia - si putini observa din prima ca nu e « Osteria Georgia » sau, si mai rau, «Osteria Gioia» - e un restaurant nou al Bucurestiului, deschis la inceputul anului 2012 chiar pe bulevardul Primaverii, acolo unde a fost un alt restaurant inainte, "Brown Sugar", care s-a stins dupa mai putin de doi ani de viata aproape nestiut de nimeni, nici macar de locuitorii din zona ai bogatului cartier. E ultimul restaurant intrat pe celebra strada si al doilea in linie dintre cele patru care sunt aproape lipite unul de altul.
Patronul Osteriei Gorgia, un fost director de marketing pe niste mari trusturi de presa, si-a asumat un mare risc luand o vila imensa pentru asa ceva, in cea mai scumpa zona a Bucurestiului. Intr-adevar, toata constructia are vreo 3 sau 4 niveluri si tot pe atatea terase, acoperite cele mai multe, dintre care cea mai spectaculoasa e pe acoperisul cladirii. E o vila construita dupa Revolutie, cu o arhitectura care mie mi se pare oribila, mai ales printre casele vechi si boieresti din Primaverii, insa despre care proprietarii spun ca e mentionata in revistele de arhitectura drept ceva cu care ei au de ce sa se mandreasca. Casa a fost inchiriata de catre Vodafone, la inceputuri, drept locuinta oficiala a primilor presedinti ai firmei.

Eu am vazut casa si goala, cand mi s-a parut sinistra, insa cei de la Osteria Gorgia au facut o investitie consistenta in amenajari interioare, decoruri si mobilier, toate bine alese si de buna calitate, incat locul arata foarte bine, chiar spectaculos in unele parti. Cand am ajuns noi acolo inca nu reusisera sa amenajaze decat parterul, primul etaj si terasa acoperita de la parter, terasa care inconjoara casa - un lucru foarte bine facut, dupa cum am incercat sa surprindem si in poze.

Meniul e italienesc la Osteria Gorgia, dupa cum era si de asteptat, mai ales ca au adus si un italian in bucatarie. Mancarea e buna, se vede bine ca italianul stie bine despre ce e vorba, si cred ca ar putea face si mai mult de atat daca si-ar pune asta in minte. Noi am luat o supa-crema de ciuperci cu aspect de restaurant de cartier, dar cu gust bun, fructe de mare, paste si vita, ca fiind cele mai reprezentative. Au fost destul de bune toate, dupa cum am spus, insa nu a fost ceva pentru care sa fi vrut sa revenim neaparat. Cu alte cuvinte, mancarea de la Osteria Gorgia nu e chiar la nivelul celei din alte restaurante care au primit aceeasi nota pe Restograf, insa am facut-o pentru incurajare, fiind chiar la inceput, si pentru ca avem convingerea ca ii pot ajunge din urma pe competitori daca isi pun asta in minte si isi incordeaza putin muschii.

Preturile sunt foarte rezonabile pentru acest tip de bucatarie si pentru o mancare la acest nivel, serviciul bun si el. Clienti am vazut putini la Osteria Gorgia si nu cred ca au vreo sansa sa umple imensitatea aceea de local cu nu-stiu-cate-niveluri-si-terase daca nu vin cu ceva semnificativ diferit. Eu nu am inteles prea bine logica celor vazute la Osteria Gorgia. Pentru un restaurant de lux, asa cum cred ca vor sa se pozitioneze, e mult prea mare. Pentru o clientela ca aceea care umple City Grill-ul de peste drum, un local cu dimensiuni comparabile, mancarea pare putin adecvata si preturile prea mari, in consecinta. Poate ca vor reusi sa il faca perceput si cautat drept local pentru evenimente mondene sau club, nu stiu ce sa zic... Oricum, Osteria Gorgia e de retinut ca un restaurant elegant din Primaverii, cu mancare buna, din bucataria italiana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri