Osteria Francescana (3 stele Michelin) din orasul italian Modena a fost desemnat cel mai bun restaurant din lume, potrivit listei anuale World’s 50 Best Restaurants, prezentata in cadrul unei ceremonii care a avut loc luni, la New York, informeaza Reuters.

Acest restaurant italian - ocupantul locului secund in topul de anul trecut -, a depasit castigatorul din 2015, restaurantul El Celler de Can Roca din Girona (Spania), care s-a clasat in acest an pe pozitia a doua, scrie News.ro.

Restaurantul Osteria Francescana este condus de maestrul bucatar Massimo Bottura (video sus).

Lista celor mai bune 50 de restaurante din lume este alcatuita in fiecare an de editorii revistei Restaurant, incepand din 2002, si se bazeaza pe experientele personale traite in astfel de spatii gastronomice de 972 maestri bucatari, patroni de restaurante, bloggeri culinari si experti in gastronomie.

Lista Best 50 a capatat o importanta tot mai mare in ultimii ani in randul chef-ilor din lumea intreaga si a ajuns sa rivalizeze cu celebrul ghid Michelin, care atribuie stele fiecarui restaurant.

Michelin a acordat trei stele - cea mai inalta distinctie posibila - atat restaurantului Osteria Francescana, cat si restaurantului El Celler de Can Roca.

Eleven Madison Park din New York, un alt restaurant notat cu 3 stele Michelin, s-a clasat pe locul al treilea in 2016, urcand doua pozitii fata de clasamentul de anul trecut.

Restaurantu Centralk din Lima, Peru, a ocupat locul al patrulea, pentru al doilea an consecutiv. Celebrul restaurant Noma a continuat sa coboare in clasament si a pierdut doua locuri fata de topul din 2015, ajungand pe pozitia a cincea. Acest stabiliment din Copenhaga, renumit pentru prepararea revolutionara a gastronomiei nordice, a detinut titlul de cel mai bun restaurant din lume in anii 2010, 2011, 2012 si 2014.

Topul 10 al celor mai bune restaurante din lume pe anul 2016 a fost completat de restaurantele Mirazur din Menton (Franta), Mugaritz din San Sebastian (Spania), Narisawa din Tokyo (Japonia), Steirereck din Viena (Austria) si Asador Etxebarri din Axpe (Spania).

Mai mult de jumatate dintre restaurantele din top 50 se afla in Europa. Sase se afla in Statele Unite, sase in America de Sud si cinci in Asia.
Ceremonia de luni a prilejuit si atribuirea trofeelor individuale in randul maestrilor bucatari. Pierre Hermé a fost desemnat cel mai bun patiser din lume, iar Alain Passard, al carui restaurant Arpège ocupa locul al 19-lea in topul din 2016, a fost recompensat cu un premiu pentru intreaga cariera.

Dominique Crenn, care detine restaurantele Atelier Crenn si Petit Crenn in San Francisco, a fost desemnata cea mai buna femeie-bucatar din lume.

Sursa foto: Semen Kuzmin/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri