In virtutea unui aranjament ce dateaza din Evul Mediu, denumit "bona vacantia", "bunurile disponibile", acele bunuri nereclamate ce au apartinut unei persoane decedate in ducatul Cornwall intra automat in posesia acestui ducat, care apartine printului Charles, informeaza AFP, relateaza Mediafax.

Pentru anul fiscal care s-a incheiat pe 31 martie 2012, ducele de Cornwall a incasat astfel suma de 552.000 de lire sterline, in virtutea acestui aranjament.

Cea mai mare parte din aceasta suma (450.000 de lire sterline) a fost donata unor organizatii de caritate, iar restul sumei a fost pastrata, in eventualitatea in care unele dintre acele bunuri vor fi reclamate de cineva, au anuntat oficialii ducatului Cornwall.

Din 2006, printul Charles a obtinut in total 1 milion de lire sterline in virtutea principiului "bona vacantia", potrivit presei britanice.

In Marea Britanie, bunurile apartinand unor persoane decedate care nu si-au intocmit un testament sau care nu au mostenitori revin statului, cu exceptia bunurilor din ducatele Cornwall si Lancaster, care revin printului Charles, respectiv reginei Elizabeth a II-a.

Sursa foto:wikipedia.org.