Printul Charles, mostenitorul tronului Marii Britanii, a mostenit suma de 552.000 de lire sterline (688.800 de euro), in perioada 2011 - 2012, de la persoanele decedate in ducatul sau Cornwall, care nu au lasat in urma lor nici testamente, nici mostenitori, potrivit unor statistici oficiale.
In virtutea unui aranjament ce dateaza din Evul Mediu, denumit "bona vacantia", "bunurile disponibile", acele bunuri nereclamate ce au apartinut unei persoane decedate in ducatul Cornwall intra automat in posesia acestui ducat, care apartine printului Charles, informeaza AFP, relateaza Mediafax.

Pentru anul fiscal care s-a incheiat pe 31 martie 2012, ducele de Cornwall a incasat astfel suma de 552.000 de lire sterline, in virtutea acestui aranjament.

Cea mai mare parte din aceasta suma (450.000 de lire sterline) a fost donata unor organizatii de caritate, iar restul sumei a fost pastrata, in eventualitatea in care unele dintre acele bunuri vor fi reclamate de cineva, au anuntat oficialii ducatului Cornwall.

Din 2006, printul Charles a obtinut in total 1 milion de lire sterline in virtutea principiului "bona vacantia", potrivit presei britanice.

In Marea Britanie, bunurile apartinand unor persoane decedate care nu si-au intocmit un testament sau care nu au mostenitori revin statului, cu exceptia bunurilor din ducatele Cornwall si Lancaster, care revin printului Charles, respectiv reginei Elizabeth a II-a.

Sursa foto:wikipedia.org.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri