Pentru aceasta editie aniversara, echipa de la "Countrylife" a realizat emisiunea la ferma organica pe care printul Charles o detine in Gloucestershire si l-a urmat pe mostenitorul tronului britanic in timp ce acesta vizita unele dintre proiectele sale rurale initiate cu scopul de a imbunatati vietile oamenilor care locuiesc la tara.

Printul britanic va fi intervievat de Julia Bradbury si Matt Baker, gazdele emisiunii, si va discuta despre importanta pe care el o acorda vietii la tara. De asemenea, el va explica motivele din spatele alegerilor pe care el le va face in calitate de editor al editiei aniversare.

Editia emisiunii "Countrylife", realizata de printul de Wales in calitate de editor-invitat, va fi difuzata de posturile BBC One si BBC One HD in luna martie.

Recent, printul Charles a aparut in emisiunea "Wild Carpathia", difuzata de Travel Channel UK, care prezinta unele dintre cele mai frumoase zone din Muntii Carpati.

Printul Charles are doua proprietati in satul Valea Zalanului din Covasna, una dintre acestea fiind o casa veche de peste o suta de ani, care a fost complet renovata. De altfel, Printul Charles detine mai multe proprietati in Romania, printre care si o casa in satul Viscri.

In ultimii ani, mostenitorul coroanei britanice a facut mai multe vizite private in judetul Covasna, unde a fost oaspetele lui Kalnoky Tibor, la conacul din Miclosoara, construit in secolul al XVI-lea in stil renascentist si renovat de catre descendentii familiei Kalnoky. De asemenea, printul Charles s-a aflat in vizite private si in judetele Mures si Harghita.

Printul Charles spunea ca si-ar dori sa intalneasca si la britanici "sentimentul apartenentei, al identitatii," pe care l-a remarcat la locuitorii din Transilvania.

"Ceea ce este minunat in Transilvania este aceasta relatie unica dintre om si mediul inconjurator. Acest lucru lipseste din societatea noastra. Oamenii tanjesc dupa un anumit sentiment al apartenentei, al identitatii si al semnificatiilor", declara Printul Charles al Marii Britanii, citat de Daily Mail.