De la film si teatru pana la targuri gurmande, de carti sau fashion. Iata recomandarile postmodern.ro.

In aceasta perioada se desfasoara in paralel doua festivaluri de film: este vorba de Festivalul International de Film Experimental BIEFF si de un eveniment mai putin cunoscut, dar la fel de substantial: Saptamana Filmului Maghiar.

In fruntea premierelor oficiale de film in acest weekend sta Cloud Atlas, ultima productie a fratilor Wachowski - autorii Matrix. Daca nu ai prins comedia Les infideles la Festivalul Filmului Francez, iat-o sosita in cinematografe. Si tot o comedie, Here Comes The Boom, ne-o readuce pe Salma Hayek in prim-plan.

Teatrul abunda in acest sfarsit de saptamana. Este vorba de un festival mai ales pentru copii: Festivalul international al teatrului de animatie, dar si de multe spectacole ale stagiunii curente. La Bulandra poti vedea Voiajul domnului Perrichon, Sarpele in iarba sau Obiceiuri necurate, iar Odeon intregeste repertoriul cu productia UNATC Nefericitii si comedia Gradinile groazei.

La Metropolis, Florin Piersic Jr. regizeaza si joaca in Zaruri si carti. Nu in ultimul rand, la Godot se reiau Fa-mi loc!, Marea iubire a lui Sebastian si Fata din curcubeu.

Daca vorbim despre muzica, Festivalul de muzica Sonoro este la ultimele spectacole, iar la Sala Radio poti merge la un concert Ceaikovski cu Razvan Suma si Yurii Botnari. Sambata, daca vrei o seara linistita, poti asculta un concert de chitara la Hibernalul de chitara.

Literatura este prezenta la doua evenimente: Zilele Culturii Ruse - care continua cu o manifestare la Romexpo, acolo unde se intampla si targul de carte Gaudeamus.

La capitolul speciale, iti recomandam Sweet Fest, iar amatoarelor de cumparaturi si fashion Addicted to Fashion Fair si Jewelry Design Fair. Tot in acest weekend, ca reactie la nebunia consumerista Black Friday, sambata se intampla Buy Nothing Day: Targ cu lucruri gratuite.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Citește și
Setari Cookie-uri