Potrivit Russia Today, creatorul filmului este pakistanezul Imran Firasat, un fost musulman care traieste acum in Spania. El a declarat ca vrea sa arate adevarata viata a profetului Mahomed in „The Innocent Prophet: Life of Muhammad from the Point of View of an Ex-Muslim“ (Profetul inocent: Viata lui Mahomed din punctul de vedere al unui fost musulman).

„Daca vrei sa stii adevarul despre Islam, trebuie sa te duci adanc in viata lui Mahomed pentru a afla daca era un profet adevarat sau era un pedofil, asasin si un profet autodeclarat“, spune Firasat in trailerul filmului.

Se asteapta ca filmul sa fie destul de provocator, iar ca masura protectiva, politaia belgiana a ridicat alerta terorista a tarii de la 2 la 3, adica un grad mai putin de alerta rosie.

Cu toate acestea, filmul care trebuia lansat pe 14 decembrie, a fost amanat pe termen nelimitat de catre realizatori. Intr-un mesaj scris de Imran Firasat la filmuletul trailer de pe YouTube, acesta spune ca a aflat de ridicarea alertei teroriste, venita in urma apropiatei lansari a filmului, si a decis sa amane pana cand autoritatile vor vedea filmul.

Citeste articolul integral pe Adevarul