In cinematografe intra doua filme foarte asteptate. Este vorba despre doua ecranizari: premiera noului film Anna Karenina, cu Keira Knightley in rolul principal, si prima parte a prologului Stapanului Inelelor, bineinteles in viziunea regizorala a lui Peter Jackson - The Hobbit: An Unexpected Journey.

Pe langa premierele oficiale, optiunilor de film li se adauga Festivalul Filmului Iranian, proiectiile desfasurandu-se la Cinemateca Eforie.

La capitolul teatru, Godot iti aduce premiera unei noi piese cu Marius Manole: 7 dintr-o lovitura. Tot la Godot se joaca Cui i-e frica de Virginia Woolf de Edward Albee, in timp ce la Unteatru se joaca o alta piesa a aceluiasi autor - Trei femei inalte. Iar la Act se vor relua spectacolele Fidelitate si Jocuri in curtea din spate.

Optiunile nu lipsesc nici daca ne gandim la concerte: la capitolul muzica clasica, iti recomandam concertul Schubert-Schumann-Debussy al lui Martino Tirimo si o premiera-eveniment la la Opera Nationala: spectacolul O scrisoare pierduta, compozitie de Dan Dediu.

Citeste si:

Hibernalul de chitara continua cu o seara de muzica flamenco, iar pentru ritmuri electro, ai doua optiuni: Apparat (DJ Set), Deetron si Vakula la Arenele Romane vineri si Pendulum sambata seara, tot la Arene.

Dansul e si el intre optiuni, atat in varianta experimentala - cu spectacolul Invisible Twin, cat si in forma clasica - prin reprezentatia Baletului Bolshoi a Spargatorului de nuci, a carei inregistrare va fi transmisa la Digiplex.

Evenimentele abunda daca ne referim la alternativele de cumparaturi. Iti recomandam in primul rand Bookfest editia de iarna, dar si Cafeneaua cu pisici sau a doua editie a Bazarului cu Lucruri Gratis.

In plus, in acest weekend ne asteapta din nou un eveniment de moda - The Fashion Diaries - la Silver Church si un targ cu cadouri "de designer" - Marché de Noël la The Ark.