O noua tendinta in materie de restaurante, raspandita peste tot in lume, le vizeaza pe femei, care se bucura in ultimii ani sa ia masa in localuri care le sunt dedicate exclusiv, informeaza editia online a publicatiei Times, potrivit Mediafax.

Astfel, din Dubai pana in Las Vegas, de la Londra pana in Zhengzhou, China, restaurantele care au clientela exclusiv feminina sunt considerate afaceri infloritoare. Ceea ce ar fi putut parea un local care promoveaza discriminarea sexuala - mai ales daca problema ar fi fost privita de cealalta parte - a devenit o obligativitate in multe dintre orasele care se doresc aliniate la tendinte.

Un astfel de restaurant, apartinand brandului KC'z, urmeaza sa se deschida pe 1 februarie, in Soho, una dintre cele mai selecte zone din Londra. Acesta nu este primul, in capitala Marii Britanii functionand deja cu succes The Sorority Club, STK - un lant american destinat doamnelor - si clubul degustatoarelor de bere Dea Latis.

Desi detaliile in acest sens sunt putine, managerul localului a declarat pentru Times ca restaurantul nu isi propune sa ii marginalizeze pe barbati, ci sa se adreseze in special nevoilor exprimate ale femeilor.

Potrivit publicatiei Relaxnews, actrita Eva Longoria a deschis la randul sau un astfel de stabiliment culinar in Las Vegas, pe care l-a numit "SHe". Restaurantul a fost inaugurat chiar de Anul Nou. Inspirat din efervescentii ani 1990, fostul club de noapte are si un ring de dans dispus central, un podium de defilare pentru prezentarile de moda si este impodobit cu oglinzi si cristale.

In ceea ce priveste restaurantul din Zhengzhou, China, exista o exceptie. Barbatii au voie sa ii calce pragul, dar numai daca sunt insotiti de o doamna.

Un local destinat exclusiv femeilor se afla si in Arabia Saudita. Aici, clientele se pot bucura de o cina linistita, departe de soti si de ochii vigilenti ai fortelor de ordine.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Cum arata cel de-al doilea restaurant Cocosatu' din Bucuresti?