Sculptura "L'enfant endormi", de Constantin Brancusi, a fost vanduta pentru suma de 828.477 de euro (668.450 de lire sterline), la o licitatie organizata miercuri, la Londra, de casa Sotheby's, potrivit site-ului sothebys.com.

Lucrarea "L'enfant endormi" (Copil dormind, n.r.), estimata la un pret cuprins intre 300.000 si 500.000 de lire sterline, s-a aflat printre piesele centrale ale unei licitatii de arta moderna si impresionista care a fost organizata de casa Sotheby's miercuri, la Londra, relateaza Mediafax.

Lucrarea "L'enfant endormi" a fost realizata in 1908, la Paris, si prezinta un cap de copil sculptat in bronz.

Potrivit site-ului oficial al casei organizatoare, la aceasta licitatie au mai fost vandute tablourile "La maison rondest sous la neige, pontoise or chemin de l'hermitage, pontoise, sous la neige", de Camille Pissarro (786.833 de euro), "Le grand bouquet", de Marc Chagall (745.189 de euro), "La Famille", de Marc Chagall (611.334 de euro), si "Femme Debout", de Pablo Picasso (596.461 de euro).

Printre operele de arta adjudecate la licitatia Sotheby's de miercuri se mai afla lucrari semnate de Auguste Rodin, Salvador Dali, Fernand Leger, Henry Moore, Wassily Kandinsky si Paul Gauguin.

Pe de alta parte, anul trecut, doua lucrari de Constantin Brancusi au fost vandute pe piata internationala de arta. "Prometeu" (Prométhée), un cap turnat in bronz, realizat de Constantin Brancusi in 1911, a fost vandut pentru suma de 12.682.000 de dolari la o licitatie organizata la New York, pe 2 mai 2012, de casa Sotheby's.

Totodata, sculptura "Une Muse" ("O Muza") de Constantin Brancusi s-a aflat printre piesele centrale ale unei licitatii de arta moderna si impresionista care a fost organizata de casa Christie's la New York, pe 7 noiembrie 2012. Lucrarea s-a vandut cu suma de 12,4 milioane de dolari.

Constantin Brancusi (nascut pe 19 februarie 1876, in localitatea Hobita, judetul Gorj - decedat pe 16 martie 1957, Paris) a fost un sculptor roman cu contributii majore la innoirea limbajului si viziunii plastice in sculptura contemporana. Figura centrala in miscarea artistica moderna, Constantin Brancusi este considerat unul din cei mai mari sculptori ai secolului al XX-lea.

Sursa foto: sothebys.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Citește și
Un vin din meniul legendarului tren Orient Express, în licitație la București
Setari Cookie-uri