Din portofoliul de vinuri al Francis Ford Coppola Winery, Lerida importa sortimentele Claret, Pavillion Chardonnay white si Diamond Red Blend din Diamond Collection, Cabernet Sauvignion, precum si Sofia - Blanc de Blanc si Sofia - Rose.

Vinul Sofia a fost numit dupa fiica regizorului italian si este un sortiment produs special pentru femei.

Vinurile produse de Francis Ford Coppola Winery vor fi comercializate la preturi situate in jurul valorii de 90 de lei (circa 20 de euro).

Citeste si:

Producerea vinului este o traditie de generatii in familia celebrului regizor italian. Bunicul sau, Agostino Coppola, obisnuia sa faca vin in subsolul cladirii apartamentului sau din New York.

Francis Ford Coppola a deschis in luna iulie 2010 o vinarie situata in California (Alexander Valley). Printre atractiile de pe aceasta proprietate se numara un bar de degustari de vinuri, doua restaurante, piscine, o galerie de film si un pavilion in care sunt organizate diferite evenimente culturale.

Lerida International a fost fondata in anul 1993 de familia Ion Matei. Portofoliul companiei este format din peste 400 de soiuri de vin si sortimente de bauturi alcoolice din diferite tari. Printre partenerii sai se numara Francis Ford Coppola Winery (SUA), Kendall-Jackson (SUA), Les Grand Chais de France (Franta) – producatorul vinurilor J.P. Chenet, Louis Jadot (Franta), Castello Banfi (Italia), Fazi Battaglia (Italia), Feudi di San Gregorio (Italia), Aldegheri (Italia), Duca di Salaparuta (Italia), Gianni Gagliardo (Italia), Fabiano (Italia), Botter (Italia), Beveland (Spania), Destilerias MG (Spania) sau Global Brands (Marea Britanie).