Francezul se numeste Thierry Strack si a fost 17 ani militar profesionist in comando-ul Marinei franceze, "Beretele Verzi", ajungand ca militar pe mai toate continentele lumii.

La varsta de 50 de ani a decis ca este momentul sa lase in urma agitatia si stresul unei vieti bisnuite, asa ca si-a vandut tot ce avea – casa, masina, absolut tot – iar cu banii primiti si-a luat doi cai frumosi de tractiune, doi caini si un soi de caruta cu coviltir, care se seamana mai degraba cu o rulota, cu care a inceput sa cutreiere Europa. Se intampla in februarie 2009, iar de atunci caruta este casa francezului.

"Prima data cand le-am spus cailor mei «mergeti!» a fost in 16 februarie 2009. A fost pentru prima data cand am plecat de acasa si nu am stiut unde voi dormi", povesteste francezul pe care l-am intalnit la marginea Zalaului, unde a facut un popas de cateva zile in drumul sau spre Praid, destinatia lui finala din Romania. Prima iarna pe drumuri, cea din 2009 – 2010, l-a prins in Muntii Jura, din Franta, iar Thierry isi aminteste ca a indurat, atunci, temperaturi si de -27 de grade Celsius.

Citeste si:

Citeste mai mult despre acest subiect pe Adevarul.ro.

Sursa foto: Adevarul