Un francez si-a vandut toate proprietatile pentru a se plimba prin Romania

Francezul, fost membru al comando-ului francez Beretele Verzi, si-a vandut tot ce avea in Franta si se plimba de patru ani prin Europa cu cei doi cai si cu cainii sai, scriu jurnalistii de la Adevarul.ro.

Francezul se numeste Thierry Strack si a fost 17 ani militar profesionist in comando-ul Marinei franceze, "Beretele Verzi", ajungand ca militar pe mai toate continentele lumii.

La varsta de 50 de ani a decis ca este momentul sa lase in urma agitatia si stresul unei vieti bisnuite, asa ca si-a vandut tot ce avea – casa, masina, absolut tot – iar cu banii primiti si-a luat doi cai frumosi de tractiune, doi caini si un soi de caruta cu coviltir, care se seamana mai degraba cu o rulota, cu care a inceput sa cutreiere Europa. Se intampla in februarie 2009, iar de atunci caruta este casa francezului.

"Prima data cand le-am spus cailor mei «mergeti!» a fost in 16 februarie 2009. A fost pentru prima data cand am plecat de acasa si nu am stiut unde voi dormi", povesteste francezul pe care l-am intalnit la marginea Zalaului, unde a facut un popas de cateva zile in drumul sau spre Praid, destinatia lui finala din Romania. Prima iarna pe drumuri, cea din 2009 – 2010, l-a prins in Muntii Jura, din Franta, iar Thierry isi aminteste ca a indurat, atunci, temperaturi si de -27 de grade Celsius.

Citeste mai mult despre acest subiect pe Adevarul.ro.

Sursa foto: Adevarul

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri