La capitolul film, weekendul acesta se anunta unul plin de premiere cinematografice. Astfel, incepand de vineri poti urmari filmul The Lone Ranger, care spune povestea unui politist texan, ce supravietuieste unui atac al unei bande de talhari datorita unui razboinic amerindian (Johnny Depp). Filmul reprezinta o noua colaborare intre regizorul Gore Verbinski si Johnny Depp, dupa seria Pirates of the Carribean si animatia Rango.

Tot in acest weekend are premiera si partea a doua a animatiei Despicable Me, in care Gru (vocea lui Steve Carell) este recrutat de o organizatie care lupta impotriva criminalitatii pentru a se folosi de postura lui de fost raufacator pentru a prinde alti infractori.

Un film nominalizat la Oscar in 2012 la categoria cel mai bun film strain va ajunge si la noi in cinematografe. No este o drama istorica, ce se desfasoara la sfarsitul anilor ’80 in Chile, cand cetatenii sunt indemnati sa voteze ca dictatorul Augusto Pinochet sa ramana la putere.

Iar pentru cei care prefera filmele cu vampiri, vor putea urmari o astfel de poveste intr-un film regizat de Neil Jordan (Interview with the Vampire, serialul The Borgias), Byzantium.

La teatru, in acest weekend, poti vedea Marea iubire a lui Sebastian, care se va juca sambata, de la ora 19:00 la Godot Café Teatru. Spectacolul, in care joaca Marius Manole, Rodica Mandache, Ioana Macaria si Istavan Teglas, prezinta povestea de iubire dintre actrita Leny Caler si dramaturgul, criticul si scriitorul Mihail Sebastian.

Tot la Godot Café Teatru, sambata, incepand cu ora 22:00 se va juca O piesa desantata, o comedie, in care doua cupluri vor sa experimenteze o noapte de sex in patru.

Pentru cei care vor sa aiba parte de o seara de weekend cu muzica buna, cea de a doua editie a festivalului ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More se va defasura in Piata George Enescu. Printre artistii care se vor afla in concert se numara Sebastian Spanache Trio (RO), Mircea Tiberian, Aleea Cosmonautilor feat. Chris Dahlgren & Christian Lillinger + Nadia Trohin (RO/DE/USA), Eugen Gondi Trio (NDL /RO), Tomasz Stanko US Quartet (PL), Medeski & Martin & Wood (USA), James Carter Organ Trio (USA) si multi altii. Intrarea este libera.

Sursa foto: captura imdb.com | Toate drepturile rezervate - Universal Pictures 2013