Concept in premiera mondiala: Festivalul Interbelic va fi organizat la Cluj-Napoca

O asociatie culturala din Cluj-Napoca va organiza, la jumatatea lunii septembrie, prima editie a Festivalului Interbelic, un concept in premiera mondiala, ce isi propune omagierea unor personalitati romanesti si internationale care au creat si s-au lansat in perioada interbelica.

Directorul Festivalului Interbelic, Walter Ghidibaca, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca perioada interbelica a fost epoca in care literatura, muzica, filmul, arhitectura, designul si tehnologia au evoluat si au lasat o amprenta puternica asupra perioadelor ulterioare, scrie Mediafax.

"Festivalul Interbelic este un concept in premiera mondiala organizat pentru a onora realizarile umane din perioada cuprinsa intre cele doua razboaie mondiale. Este epoca in care literatura, muzica, filmul, arhitectura, designul si tehnologia au evoluat si au lasat o amprenta puternica asupra perioadelor ulterioare. Scopul festivalului este de a prezenta si omagia personalitati romanesti si internationale care au creat si s-au lansat in acea perioada, prin expozitii, spectacole, proiectii de film si auditii muzicale. Vor fi omagiati cantareata Maria Tanase, umoristul Tudor Musatescu, inventatorul Henri Coanda, fostul rector al USAMV Cluj, Mihai Serban, actrita americana Hedy Lamarr, scriitorul F. Fitzgerald Scott, compozitorul Cole Porter, regizorul Gustav Machaty", a spus Ghidibaca.

Potrivit acestuia, manifestarile se vor desfasura, printre altele, in Piata Unirii, in Piata Muzeului, in Parcul Central.
"Vor avea loc proiectii de filme din 1930 si 1933 in care a jucat Hedy Lamarr, o expozitie de automobile de epoca, concerte de slagare interbelice si de jazz, un iarmaroc, cu peste o suta de voluntari imbracati in costume de epoca pentru a renfiinta personaje precum subrete, boieri, soferi, ospatari, olteni vanzatori de praz”, a afirmat directorul festivalului.

Festivalul, organizat de Asociatia Culturala Ideograma, se va desfasura in perioada 13 - 15 septembrie la Cluj-Napoca, accesul publicului la evenimentele organizate fiind gratuit.

Sursa foto: www.clujlife.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri