Sebastian Vaida, directorul artistic al Festivalului "Photo Romania", a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca in cadrul celei de-a treia editii a Festivalului "Photo Romania" de la Cluj-Napoca va fi inaugurat, sambata, primul Muzeu de Arta Fotografica din tara, la Galeria "Hangar".

"Aici vor fi expuse aparate foto vechi, unele datand din perioada interbelica, si accesorii, dar si aparate foarte noi, din acest an, ca sa vada vizitatorii evolutia acestora. De asemenea, vom prezenta si o istorie a fotografiei, de la inceputuri, de la aparitia dagherotipului, pana in prezent. Vom avea si o biblioteca cu albume dedicate fotografiei, dar vor fi expuse si fotografii celebre, cu Marlon Brando sau J. F. Kennedy, realizate de un fotograf american. Muzeul va fi deschis pe perioada festivalului, iar, ulterior, dorim sa gasim un spatiu permanent pentru muzeu cu ajutorul autoritatilor locale. Muzeul va deveni un loc pentru expozitii fotografice, de organizare de workshop-uri", a spus Vaida.

In cadrul festivalului vor avea loc peste 30 de expozitii foto, printre care "Underdog", care prezinta mai multe portrete de caini care iau infatisare umana, "Blow Job", care cuprinde o colectie de modele fotografiate cu fetele deformate de un jet puternic de aer, dar si "Wood be nice", de fotografii imprimate pe lemn.

De asemenea, la festival vor participa fotografi straini, castigatori ai unor competitii fotografice, precum World Press Photo sau Picture of the Year International.

Festivalul "Photo Romania" se va desfasura intre 17 si 26 mai, la Cluj-Napoca.

Sursa foto: http://www.photoromaniafestival.ro/