Parada de trasuri si masini de epoca, sambata, la Promenada Operei

O parada de trasuri si masini de epoca va fi organizata la Promenada Operei, eveniment care va avea loc sambata, de la ora 20.30, si se va constitui ca avanpremiera a viitoarei stagiuni a Operei Nationale Bucuresti (ONB), prilejuind prezentarea principalelor titluri si activitati culturale conexe.

Printre cei aproximativ 200 de artisti care vor participa la Promenada Operei se numara invitati speciali care activeaza in strainatate, cum ar fi tenorul Alexandru Badea (Austria) si mezzo-soprana Polina Garaeva (Rusia), laureata a Concursului International de Canto "Le Grand Prix de l'Opéra", organizat de ONB, precum si artisti din tara - dirijorul Cristian Sandu, soprana Irina Baiant, tenorii Cristian Mogosan si Virgil Profeanu, alaturi de solisti binecunoscuti ai Operei Nationale Bucuresti, printre care si baritonul Serban Vasile, care va debuta, in curand, la Metropolitan Opera din New York. Acestei echipe solistice de exceptie i se adauga membrii Orchestrei si ai Corului institutiei. Amfitrionul evenimentului va fi Catalin Sava, scrie Mediafax.

Evenimentul, ajuns la cea de-a VII-a editie, se inscrie in suita de manifestari menite sa ofere bucurestenilor nu numai o varianta de petrecere a timpului liber, dar si sansa de a asculta un gen muzical de inalta tinuta artistica intr-o atmosfera familiara. Spectatorii se vor bucura de fragmente cunoscute din "Dama de pica" si "Lacul lebedelor", de Piotr Ilici Ceaikovski, "Aida" si "La Traviata" de Giuseppe Verdi, "Faust" de Charles Gounod, "Tosca" de Giacomo Puccini s.a.m.d.

Printre premierele din stagiunea 2013-2014 ale caror fragmente sunt incluse in programul artistic al concertului se numara opera verdiana "Otello", spectacol care va fi prezentat intr-o noua montare in zilele de 6 si 9 septembrie, in cadrul Festivalului International "George Enescu", in regia artistei de origine bulgara Vera Nemirova, precum si opera "Rigoletto", care, incepand cu primavara anului 2014, va fi prezentata intr-o noua viziune, apartinand celebrului regizor australian Stephen Barlow.

Promenada Operei, concertul in aer liber care atrage anual mii de oameni, va avea loc sambata, de la ora 20.30, pe esplanada Operei Nationale Bucuresti (ONB), accesul la eveniment fiind gratuit.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Citește și
Viteză și adrenalină: 3 dintre cele mai bune filme cu mașini de văzut în weekend
Setari Cookie-uri