Directorul de imagine Gilbert Taylor a murit

Gilbert Taylor, directorul de imagine al primei parti din franciza "Razboiul Stelelor/ Star Wars", "The Omen" si "Dr Strangelove", a murit la varsta de 99 de ani, informeaza bbc.co.uk.

Potrivit sotiei sale, Dee, acesta a murit in casa sa de pe insula Wight, familia acestuia fiindu-i aproape in ultimele clipe, scrie Mediafax.

Nascut in Hertfordshire in 1914, Taylor a intrat in industria filmului in 1929 ca si asistent-cameraman, lucrand la Studiourile Gainsborough din Londra.

Printre filmele la care a lucrat se numara "Ice Cold in Alex", pelicula despre formatia The Beatles "A Hard Day's Night" si "Frenzy", in regia lui Alfred Hitchcock.

De asemenea, acesta a lucrat si cu Roman Polanski la peliculele "Repulsion/ Repulsia" si "Cul-de-Sac", pentru care a primit doua nominalizari la BAFTA, doi ani la rand.

Potrivit sotiei sale, Taylor a refuzat sa participe la filmarile unei serii din "James Bond" pentru a lucra cu Polanski, afirmand ca acesta credea ca "Roman este un persoana foarte interesanta".

Pe de alta parte, directorul de imagine va ramane in amintirea multor pasionati de film ca fiind cel care a contribuit la prima serie a "Star Wars", lucrand alaturi de George Lucas.

Totodata, cariera sa distinsa include si sase ani alaturi de Royal Army Force in timpul celui de-al doilea razboi mondial, filmand rezultatele unor raiduri nocturne asupra Germaniei, efectuate la cererea lui Winston Churchill.

Acesta a devenit membru fondator al Societatii Britanice a Cineastilor, care i-a acordat in 2001, un premiu pentru intreaga activitate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri