Potrivit sotiei sale, Dee, acesta a murit in casa sa de pe insula Wight, familia acestuia fiindu-i aproape in ultimele clipe, scrie Mediafax.

Nascut in Hertfordshire in 1914, Taylor a intrat in industria filmului in 1929 ca si asistent-cameraman, lucrand la Studiourile Gainsborough din Londra.

Printre filmele la care a lucrat se numara "Ice Cold in Alex", pelicula despre formatia The Beatles "A Hard Day's Night" si "Frenzy", in regia lui Alfred Hitchcock.

De asemenea, acesta a lucrat si cu Roman Polanski la peliculele "Repulsion/ Repulsia" si "Cul-de-Sac", pentru care a primit doua nominalizari la BAFTA, doi ani la rand.

Potrivit sotiei sale, Taylor a refuzat sa participe la filmarile unei serii din "James Bond" pentru a lucra cu Polanski, afirmand ca acesta credea ca "Roman este un persoana foarte interesanta".

Citeste si:

Pe de alta parte, directorul de imagine va ramane in amintirea multor pasionati de film ca fiind cel care a contribuit la prima serie a "Star Wars", lucrand alaturi de George Lucas.

Totodata, cariera sa distinsa include si sase ani alaturi de Royal Army Force in timpul celui de-al doilea razboi mondial, filmand rezultatele unor raiduri nocturne asupra Germaniei, efectuate la cererea lui Winston Churchill.

Acesta a devenit membru fondator al Societatii Britanice a Cineastilor, care i-a acordat in 2001, un premiu pentru intreaga activitate.