O expozitie dedicata lui Aurel Vlaicu, vernisata la Londra

O replica a aeroplanului Vlaicu II, o casca originala si echipamentul purtat de aviatorul Aurel Vlaicu in ultimul sau zbor fac parte dintr-o expozitie care va fi vernisata pe 24 septembrie, la Londra, evenimentul prezentand si filmul biografic "Aurel Vlaicu", realizat de Mircea Dragan in 1977.

Potrivit site-ului Institutului Cultural Roman din Londra, expozitia este o premiera in Marea Britanie si va ramane deschisa pana pe 25 octombrie, scrie Mediafax.

Proiectia filmului "Aurel Vlaicu" va incepe la ora 20.00, cu subtitrare in limba engleza.

Geniu al mecanicii si aviator neinfricat care s-a ridicat deasupra conditiei sale umile si a ajuns la faima internationala, Vlaicu a fost o personalitate marcanta a revolutiei tehnologice a secolului al XX-lea, care a cucerit gravitatia si a sfidat inaltimile. Moartea sa, in septembrie 1913, la varsta de 31 de ani, in timp ce incerca sa traverseze Carpatii la bordul aeroplanului sau, al doilea original construit chiar de el, a fost deplansa ca cea a unui erou national si semizeu al aviatiei.

Nascut pe 7 noiembrie 1882, intr-un mic sat din Transilvania, Aurel Vlaicu este un renumit inginer, inventator, constructor de avioane si pilot, care, in timpul unei cariere extrem de scurte, a devenit unul dintre cei mai celebrati inovatori ai primelor decenii de zbor. A studiat la Budapesta si Munchen si, pentru o vreme, a devenit protejatul fratilor Opel inainte de a-si dedica viata proiectarii, construirii si pilotarii propriilor avioane.
Evenimentul comemoreaza 100 ani de la moartea legendarului aviator. Expozitia este realizata de Institutul Cultural Roman din Londra, consultant stiintific - inginer Dan Antoniu, cu sprijinul Muzeului Sportului din Bucuresti, Ministerului Tineretului si Sportului, si Muzeului Civilizatiei Dacice si Romane din Deva.

Citeste si:
Aurel Vlaicu, cea mai aglomerata statie de metrou. Crestere cu 46%
Aurel Vlaicu este cea mai...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri