Aurel Vlaicu este cea mai aglomerata statie de metrou din Bucuresti, in crestere cu 46% fata de 2014

Traficul de calatori in statiile de metrou din Bucuresti a crescut cu 3% in perioada 2014 - 2019, pana la 177 de milioane, iar cea mai aglomerata statie este Aurel Vlaicu, care a inregistrat un avans de 46% a numarului de pasageri, de la 5,4 milioane la 8,1 milioane, raportat la perioada de referinta, arata o analiza Crosspoint Real Estate, bazata pe datele Metrorex.

Traficul de calatori in statiile de metrou din Bucuresti a crescut per total cu doar 3% din 2014 pana in 2019, de la 173 milioane la 177 milioane de calatorii. Schimbarile aparute in clasamentul celor mai aglomerate statii statii de metrou reflecta in special dezvoltarea segmentului de birouri in capitala. Statia Aurel Vlaicu, pe locul 8 in topul celor mai tranzitate statii in 2014, este acum prima in acest top, cu o crestere de 46%, de la 5,4 milioane la 8,1 milioane de calatorii fata de 2014”, se mentioneaza in analiza, scrie Digi24.

Potrivit realizatorilor, aceasta crestere este direct proportionala cu cea a stocului de birouri din zona din ultimii ani, numarul de angajati din zonele Aurel Vlaicu/Pipera ajungand la peste 120.000, in 2019.

„Daca in zone precum cele de nord si de vest ale Bucurestiului cresterea numarului de calatori este in primul rand o consecinta a dezvoltarii proiectelor de birouri, in sudul Capitalei cresterea semnificativa a traficului este cauzata de numarul record de proiecte rezidentiale noi cu preturi accesibile”, conform sursei citate.

Magistrala M2 de metrou care leaga sudul de nordul Bucurestiului continua sa fie cea mai tranzitata, insa numarul calatoriilor pe aceasta ruta a scazut cu 7%, in ultimii sase ani.

Citeste si:
Cum va circula metroul în următoarele zile: programul anunțat de...
Cum va circula metroul în...

Pe de alta parte, singura magistrala care a inregistrat o crestere a traficului de calatori este M4, ca urmare a inaugurarii in 2017 a doua statii noi, respectiv Laminorului si Straulesti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri