Omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai activi investitori imobiliari din Romania, a obtinut toate autorizatiile pentru dezvoltarea unui imobil de birouri pe fostul amplasament al showroom-ului Porsche Aviatiei, inceperea constructiei fiind programata in primele luni din 2014.

"Bucharest One va avea o suprafata construita de 48.732 metri patrati, respectiv peste 24 de etaje. Dupa finalizare, aceasta va fi a doua cea mai inalta cladire din Bucuresti. Proiectul este localizat in partea de nord a Bucurestiului (...) In zona au loc lucrari de imbunatatire a infrastructurii. Proiectul a obtinut autorizatiile necesare pentru inceperea constructie, care este programata sa inceapa in primele luni din 2014, urmand sa fie finalizata in trimestrul trei din 2015", se arata intr-un comunicat al fondului Globalworth Real Estate Investments, vehicul infiintat de omul de afaceri elen in acest an, citat de Mediafax.

Activitatea Porsche Aviatiei, din apropierea statiei de metrou Aurel Vlaicu, a fost mutata in showroom-ul Porsche Nord, iar grupul german a decis vanzarea terenului de 10.000 metri patrati catre Papalekas intr-o tranzactie estimata la circa 8 milioane de euro.

Fondul Globalworth Real Estate Investments intentioneaza sa investeasca circa 60 de milioane de euro in proiect. Potrivit unui anunt anterior al fondului de investitii, 50-55 milioane de euro din investitie ar urma sa reprezinte surse atrase. Fondul a anuntat in septembrie ca a agreat cu o banca europeana termenii privind finantarea proiectului, insa de atunci nu au mai fost publicate alte informatii in acest sens.

Zona Barbu Vacarescu-Floreasca a fost cea mai activa in ultimii ani din punct de vedere al dezvoltarilor de cladiri de birouri. Printre dezvoltarile din aceasta zona se numara Sky Tower, Floreasca Park, Lakeview sau Oracle Tower. In prezent in zona mai este in constructie un proiect de birouri dezvoltat de suedezii de la Skanska.

Citeste si:
CBRE: Peste 400.000 mp de birouri, tranzactionati in 2016
CBRE: Peste 400.000 mp de...

Globalworth Real Estate Investments, fondul lui Ioannis Papalekas, detine sapte proiecte imobiliare din Bucuresti, fondul fiind listat pe piata secundara de la Londra, de unde a reusit sa atraga 53 de milioane de euro.

Proiectele includ doua cladiri de birouri, turnul Tower Center din Piata Victoriei din Capitala si City Offices (fostul City Mall), doua blocuri de cate 300 de locuinte - complexul UpGround, un proiect logistic in Timisoara si trei terenuri in nordul Bucurestiului unde se vor ridica cladiri de birouri. Valoarea tuturor activelor detinute de fondul de investitii este de circa jumatate de miliard de euro.

Globalworth Real Estate Investments are ca tinta proiecte existente sau care urmeaza sa fie dezvoltate, dar si proiecte neperformante sau subevaluate, care pot fi transformate in active performante si vandabile.

Papalekas este unul dintre cei mai discreti miliardari din imobiliare. Printre cele mai mari afaceri imobiliare dezvoltate si apoi vandute de omul de afaceri se numara Upground, proiect achizitionat de divizia imobiliara a Deutsche Bank pentru 340 mil. euro in perioada de boom. Omul de afaceri a fost extrem de activ in ultimul an, el achizitionat proiectul de birouri Tower Center, dar si turnul de birouri Cathedral Plaza.

Citeste si:
Cum arata salile de sedinta ale birourilor care te inspira spre succes
Locul in care deciziile luate...

Foto: cladiri de birouri in zona Barbu Vacarescu-Floreasca (fotografie realizata pe terasa mallului Promenada de Mircea Dragos)


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Centrul de servicii al BRD isi extinde birourile din West Gate