Omul de afaceri Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai activi investitori imobiliari de pe plan local, este audiat la DIICOT in dosarul fraudei de la SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia, potrivit Realitatea TV.

Seful SIF Banat-Crisana, Dragos Bilteanu, si Najib El Lakis, membru in Consiliul de Administratie al societatii, au fost arestati preventiv saptamana trecuta, in dosarul privind manipularea pietei de capital si delapidarea societatilor de investitii financiare, alte trei persoane fiind cercetate sub control judiciar.

Dragos Bilteanu si Ioannis Papalekas au fost parteneri de afaceri. Ioannis Papalekas, prin fondul de investitii Globalworth a incheiat recent mai multe tranzactii imobiliare in Capitala, achizitionand cladirea de birouri in care este sediul UniCredit, dar si birourile Nusco Tower si Green Court, de la Nusco Group, respectiv Skanska Romania.

Fondul de investitii Globalworth, fondat anul trecut de omul de afaceri Ioannis Papalekas, a raportat in primul trimestru un profit inainte de taxe de aproape 70 de milioane euro, din preluarea unor active imobiliare de la firme la care Papalekas a fost actionar, la un pret sub evaluare, scria Mediafax in august.Omul de afaceri a anuntat, la sfarsitul lunii aprilie, ca a strans 144 milioane euro de pe bursa de la Londra, bani destinati investitiilor, inclusiv cumpararii cladirii de birouri UniCredit HQ din Bucuresti. Papalekas, care in ultimii ani a mai cumparat Tower Center, Cathedral Plaza sau City Mall, mai are in dezvoltare o cladire de birouri in zona Floreasca Barbu Vacarescu - Bucharest One. Omul de afaceri este in ultimii ani unul dintre cei mai activi investitori imobiliari din Romania, unde este prezent de 15 ani.

Papalekas este si unul dintre cei mai discreti miliardari din real estate, pana in acest an neexistand nicio imagine nu acesta. In acest an, ziaristii din Grecia l-au surprins in cateva fotografii intr-un restaurant exclusivist pe care omul de afaceri l-a cumparat cu mai mult de 10 mil. euro.

Citeste si:
Papalekas, exit din actionariatul Globalworth. Cati bani va incasa
Ioannis Papalekas iese din...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Papalekas da in judecata pe arhiepiscopul Ioan Robu
Setari Cookie-uri