Un chinez vrea sa construiasca propriul Crystal Palace: cate milioane de dolari il costa dorinta lui

Un miliardar chinez vrea sa cheltuiasca 810 milioane de dolari ca sa ridice o copie identica a cladirii Crystal Palace din Londra tot in capitala Marii Britanii. Uriasa structura din sticla si otel a captivat lumea intreaga, inainte de a fi distrusa intr-un incendiu in 1936, anunta Mediafax.

Ni Zhaoxing, directorul grupului de investitii ZhongRong Group, spera sa recreeze celebrul "palat" din Londra secolului al XIX-lea, considerat cea mai mare structura din sticla din lume. Miliardarul vrea sa construiasca o copie perfecta, in acelasi loc, cu dimensiunile originale - lungime de 500 de metri si inaltime de 50 de metri.

"Vom crea o versiune din secolul XXI a palatului", a declarat Boris Johnson, primarul Londrei. "Nu este un act de nostalgie. Privim spre viitor si vrem sa ne decoram orasul cu o structura de clasa mondiala", a completat Johnson.

Cate locuri de munca aduce visul miliardarului chinez

Potrivit AFP, proiectul chinez vizeaza transformarea acelui sit istoric intr-o destinatie culturala. Restaurarea parcului de 73 de hectare va fi realizata prin intermediul unui santier care va crea circa 2.000 de locuri de munca.

Parcul din zona a gazduit un club de fotbal din Premier League, Crystal Palace, pe stadionul caruia s-au disputat 21 de finale din Cupa Angliei. Stadionul actual din aceasta zona verde gazduieste probe de atletism si va fi conservat, potrivit proiectului chinez.

Citeste si:
Fiul lui Mitica Dragomir investeste 800.000 euro in hotelul Crystal...
Fiul lui Mitica Dragomir...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Boris Johnson, presedintele comitetului insarcinat cu supravegherea lucrarilor, spune ca acestea nu vor incepe inainte de 2015. Grupul chinez spune ca noua cladire va atrage un numar mare de turisti si viitorul complex va gazdui o serie de expozitii internationale.

Parcul in care s-a aflat Crystal Palace se afla in prezent un amfiteatru in care a cantat Bob Marley, un centru national al sportului si colectie de sculpturi uriase in forma de dinozauri, care dateaza din 1850.

Crystal Palace a fost creat de arhitectul Joseph Paxton pentru a gazdui Expozitia Universala din 1851, organizata de Marea Britanie cu intentia clara de a ului celelalte popoare ale lumii cu diverse obiecte luate din toate colturile Imperiului Britanic si cu diverse "minuni" ale industrializarii.

Amplasata initial in Hyde Park, constructia a fost apoi mutata in sudul Londrei, in 1854.

Citeste si:
Nopțiile galeriilor de artă, weekend-ul viitor în marile orașe
Nopțiile galeriilor de artă,...

Sursa foto: victorianlondon.org

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri