Masa tacerii s-a americanizat: un restaurant din New York impune tacere clientilor, pentru a savura mai bine mancarea

Un tanar proprietar de restaurant din Brooklin, New York, propune clientilor iubitori de liniste cateva seri pe saptamana in care acestia pot lua cina intr-o tacere absoluta, informeaza AFP, potrivit Mediafax.

Deschis cu o luna in urma, restaurantul a gasit imediat amatori, intr-un oras in care clientii s-au plans adesea de nivelul exagerat de zgomot din localuri.

Uneori este nevoie de rezervare pentru a obtine o masa in zilele de vineri sau duminica seara la Eat, o sala intima cu 25 de mese, situata in cartierul cochet Greenpoint.

"Doresc sa ofer oamenilor posibilitatea sa aprecieze mancarea cu o atentie deosebita, acest lucru fiind de obicei imposibil in restaurantele zgomotoase, mai ales intr-un oras ca New Yorkul", a declarat Nicholas Nauman, proprietarul restaurantului, in varsta de 28 de ani.

In timpul mesei, prin urmare, clientii nu trebuie sa vorbeasca si isi inchid telefoanele mobile. Meniul vegetarian, bazat pe produse bio locale, este savurat prin urmare in tacere deplina, inr-un mod atat de diferit de agitatia continua a metropolei.

Citeste si:
Review George Butunoiu: Dei Frati, balada transilvană cu doi...
Review restaurant George...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

"Intri in dialog cu propriul spirit, te gandesti la o multime de lucruri", afirma Morgan Yakus, o clienta care a "incercat mai multe senzatii si chiar i-a venit sa rada", pentru a se regasi, in cele din urma, "mai zen, mai senina".
La inceput, Nicholas Nauman se gandea sa programeze o seara de tacere pe luna, dar in prezent a ajuns sa organizeze cel putin o seara linistita pe saptamana.

Un meniu costa 40 de dolari, plus bacsis, un pret mai mult decat rezonabil pentru o seara linistita la New York.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri