Produse contrafacute vandute pe internet: Gucci a obtinut despagubiri de 144,2 milioane de dolari

Justitia americana a acordat despagubiri de 144,2 milioane de dolari grupului de lux Gucci si a ordonat sa ii fie transferate 155 de nume de domenii care vindeau pe internet contrafaceri ale produselor sale, informeaza AFP, potrivit Mediafax.

Intr-o hotarare din 16 octombrie, judecatorul William P. Dimitrouleas de la Tribunalul Federal din Florida a interzis site-urilor incriminate orice "fabricare, import, promovare, distributie, vanzare si oferta de vanzare" a contrafacerilor care imita produsele celebrei case de moda italiene. Judecatorul a interzis acelor site-uri sa foloseasca marca si "orice logo care vizeaza laudarea frauduloasa a serviciilor si produselor lor" si orice "imitatie" a marcii si le-a ordonat sa plateasca casei Gucci despagubiri totale de 144,2 milioane de dolari.

Judecatorul a ordonat, de asemenea, transferul imediat in proprietatea Gucci US a numelor de domeniu incriminate sau suspendarea lor definitiva. Hotararea sa se aplica pentru toate acele site-uri. Cele mai multe dintre ele nu mai functionau joi.

Gucci US a depus plangere, in luna mai, la acest tribunal din Florida impotriva a trei entitati care administreaza acele site-uri in numeroase tari, mentionand "recenta explozie a contrafacerilor pe internet". Toate aceste site-uri integrau numele Gucci in adresa lor, iar unele copiau campaniile publicitare ale grupului, imaginile produselor sale, logourile sale si alte detalii preluate de pe site-urile oficiale ale casei Gucci.

Unul dintre ele, care putea fi consultat joi, propunea posete - prezentate ca fiind produse de Gucci - la reduceri, cu pretul de 264 de dolari.

Citeste si:
Grupul LVMH Louis Vuitton si Rihanna lanseaza o noua casa de moda
Grupul LVMH Louis Vuitton si...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Patrizio de Marco, presedintele acestei case de lux, a felicitat decizia luata de tribunalul american.
Gucci, o casa de moda infiintata in 1921, face parte din grupul francez PPR, care si-a schimbat denumirea in Kering.

Produsele contrafacute aduc in fiecare an pagube de cateva miliarde de dolari acestei case de lux, in ciuda confiscarilor si a altor operatiuni ale politiei.
In august, politia italiana a anuntat confiscarea a 320.000 de posete si accesorii din piele contrafacute, ca si descoperirea unor false etichete Gucci si Prada, si inchiderea a 15 site-uri care vindeau articole de lux ilegale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri