Filmul "Paulette", o productie Franta, 2012, in regia lui Jérôme Enrico a castigat premiul pentru cel mai bun film la Festivalul International de Film Comedy Cluj,

Filmul "Paulette" distins cu premiul pentru cel mai bun film la Comedy Cluj spune povestea unei femei care traieste singura in suburbiile Parisului, dintr-o pensie foarte mica. Lucrurile se schimba insa cand incepe sa vanda canabis, scrie Mediafax.

Dupa noua zile in care au fost proiectate peste 130 de filme din 35 de tari, Festivalul International de Film Comedy Cluj a oferit trofeele celei de-a V-a editii. Gala de decernare a premiilor a avut loc la Cinematograful "Florin Piersic" din Cluj-Napoca.

Premiul pentru cea mai buna regie a fost obtinut de Matteo Garrone pentru filmul "Realitate/Reality" (Italia, 2012). Cel mai bun scenariu a mers la Régis Roinsard, Daniel Presley, Romain Compingt pentru "Populaire" (Franta, 2012, regia Régis Roinsard), iar premiul pentru cea mai buna interpretare (rol principal) a fost primit de Ton Kass pentru rolul din "Matterhorn" (Olanda, 2013, regia Diederik Ebbinge). Premiul Publicului a fost castigat de "Quartet" (Marea Britanie, 2012, regia Dustin Hoffman).

Juriul acestei editii a fost prezidat de Maja Bogojeviæ, fondatorul si redactorul sef al primei reviste de film din Muntelegru, Camera Lucida, decan si lector al Universitatii "Donja Gorica" din Muntenegru, dar si fondator si presedinte al sectiunii din Muntenegru al asociatiei FIPRESCI (anul acesta fiind membra a juriului FIPRESCI la Festivalul de la Cannes). Alaturi de ea, cei care au decis castigatorii acestui an au fost: Dan Burlac - unul dintre cei mai de succes producatori din Romania și caștigator in calitate de coproducator al premiului "Leopardul de Aur" pentru cel mai bun film la Festivalul de la Locarno 2013, Simone Fenoil - directorul departamentului de Proiecte Europene la Scuola Holden din Torino, Ksenia Koltsova -colaboratoare timp de zece ani pentru festivaluri internationale de film din Rusia și Oscar Alonso - responsabil de festivaluri si subventii la cea mai mare distribuitor european de filme spaniole și sud-americane, Latido Films.

Citeste si:
S-a Nascut O Stea: Nimic nu este doar o poveste de dragoste
De ce nu este "S-a Nascut o...

Pentru competitia dedicata filmelor de scurt metraj, juriul a fost compus din 40 de spectatori care au notat filmele din ambele sectiuni (studentesc si independent).

Cel mai bun scurtmetraj studentesc a fost desemnat "Pui pentru Karl/Huhn für Karl" (Germania, 2012, regia Jan Liedtke), iar cel mai bun scurtmetraj independent a fost ales "Frank-Étienne" (Franta, 2012, regia Constance Meyer).

Premiul de Excelenta a fost acordat in acest an cuplului tata-fiica Amza Pellea si Oana Pellea. Premiul acordat post-mortem lui Amza Pelea vine drept recunoastere pentru intreaga activitate si sprijinul pe care marele actor l-a adus de-a lungul carierei sale la constructia comediei romanesti, iar cel oferit Oanei Pellea este un semn de multumire pentru curajul de a-i urma pe scena tatalui ei si pentru munca depusa de-a lungul vietii artistice pentru ca teatrul si filmul romanesc sa fie recunoscute si apreciate international.

Festivitatea de decernare premiilor celei de-a V-a editie a fost urmata de spectacolul-eveniment "The Chaplin Project", un cine-concert sustinut in avanpremiera la Cluj de Serge Bromberg.

Citeste si:
28 de proiectii VR si full-dome la Astra Film Festival 2018
Astra Film Festival 2018: 28...

Duminica, in ultima zi a Festivalului International de Film Comedy Cluj, publicul clujean va putea urmari filmele caștigatoare la aceasta editie la Cinematografele "Florin Piersic" și Victoria, dar si o serie de filme din selectia festivalului.

Sursa foto: Captura Youtube.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
O poveste adevarata: actorii, regizoarea si scoala de film