In total, 305 candidati s-au inscris in numai cateva minute pentru unul dintre cele doua zboruri private oferite de compania olandeza SXC pe site-ul de vanzari online Taobao, potrivit Mediafax.

Printre acestia se numara oameni de afaceri din metropole precum Shanghai si Chengdu, a precizat cotidianul chinez, citat de AFP. Zborurile spatiale vor avea loc intr-o naveta cu doua locuri - pentru astronaut si pentru un singur pasager -, fiind disponibile in acest scop doua navete: Lynx Mark I, care va atinge altitudinea de 61 de kilometri, si Lynx Mark II, care va atinge altitudinea de 103 kilometri.

Zborurile cu prima naveta, vandute cu pretul de 599.999 yuani (71.000 de euro), sunt prevazute pentru al ultimul trimestru din 2015 si au o durata cuprinsa intre cinci si sase minute. Zborul cu cea de-a doua naveta este prevazut pentru anul 2016. Navetele spatiale vor fi lansate de pe baza spatiala din desertul Mojave, din sud-vestul Statelor Unite. Pe site-ul sau de internet, compania SXC declara ca a fost infiintata de "profesionisti experimentati in domeniul aerospatial", care "se consacra dezvoltarii zborurilor spatiale ca mijloc de transport comercial".