La studiu au participat 41.000 de respondenti din 79 de orase europene. Astfel, in topul condus de Cluj-Napoca urmeaza Luxemburg, Cracovia (Polonia), Copenhaga (Danemarca), Ljubljana (Slovenia) si Oslo (Norvegia).

In topul publicat de presa britanica nu ne mandrim doar cu Clujul. Pe lista se afla si orasul Piatra Neamt, plasat pe locul 10, iar la opt locuri distanta se afla Bucurestiul. Si Bulgaria este mentionata in top, cu orasul Burgas pe pozitia opt.

Atena, cel mai intolerant oras cu strainii

Cel mai intolerant oras european cu strainii este Atena. Doar 26% din locuitorii din capitala Greciei considera ca prezenta turistilor straini este benefica pentru oras. Liege (Belgia), Heraklion (Grecia) si orasele italiene Torino, Napoli, Roma si Bologna nu sunt nici ele prea prietenoase si tolerante cu strainii.

Pentru studiu au fost chestionati si locuitorii Marii Britanii din sase orase - Belfast, Cardiff, Glasgow, Londra, Manchester si Newcastle. Cel mai bine clasat este Belfast, unde 75% dintre locuitori apreciaza in mod pozitiv prezenta strainilor, inaintea Londrei unde 72% din locuitori sunt deschisi fata de turistii din alte tari.

Cluj-Napoca va gazdui...
Citeste si: Cand va avea loc Start-up Europe Summit 2019 la Cluj-Napoca?

Sursa foto: Biserica Sfantul Mihail, Cluj/Shutterstock.com