Clujul, laudat de presa britanica: Este cel mai prietenos si tolerant oras european cu strainii

Cluj Napoca este cel mai prietenos si tolerant oras din Europa cu turistii straini, arata un studiu realizat de britanici. Jurnalistii de la tabloidul Daily Mail lauda astfel orasul transilvanean, unde 91% din locuitori considera ca prezenta strainilor este benefica pentru dezvoltarea orasului.

La studiu au participat 41.000 de respondenti din 79 de orase europene. Astfel, in topul condus de Cluj-Napoca urmeaza Luxemburg, Cracovia (Polonia), Copenhaga (Danemarca), Ljubljana (Slovenia) si Oslo (Norvegia).

In topul publicat de presa britanica nu ne mandrim doar cu Clujul. Pe lista se afla si orasul Piatra Neamt, plasat pe locul 10, iar la opt locuri distanta se afla Bucurestiul. Si Bulgaria este mentionata in top, cu orasul Burgas pe pozitia opt.

Atena, cel mai intolerant oras cu strainii

Cel mai intolerant oras european cu strainii este Atena. Doar 26% din locuitorii din capitala Greciei considera ca prezenta turistilor straini este benefica pentru oras. Liege (Belgia), Heraklion (Grecia) si orasele italiene Torino, Napoli, Roma si Bologna nu sunt nici ele prea prietenoase si tolerante cu strainii.

Pentru studiu au fost chestionati si locuitorii Marii Britanii din sase orase - Belfast, Cardiff, Glasgow, Londra, Manchester si Newcastle. Cel mai bine clasat este Belfast, unde 75% dintre locuitori apreciaza in mod pozitiv prezenta strainilor, inaintea Londrei unde 72% din locuitori sunt deschisi fata de turistii din alte tari.

Citeste si:
Wizz Air introduce trei noi destinații din Cluj-Napoca
Wizz Air introduce trei noi...

Sursa foto: Biserica Sfantul Mihail, Cluj/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri